Denne mega-tyfon truer Magnussen i Japan

(Billede fra NOAA) Fold sammen
Læs mere

Der er risiko for, at en tyfon skyller ind over Formel 1-banen Suzuka, der i denne weekend danner rammen om Japans Formel 1-grandprix.

Således kan Kevin Magnussen og resten af konkurrenterne komme ud for et rigtig møgvejr, som i yderste konsekvens risikerer at udsætte eller potentielt aflyse løbet.

Flere meterologer advarer mod, at tyfonen med tilnavnet Phanfone har kurs mod det område, hvor Suzuka-banen ligger.

Ifølge forudsigelser hos blandt andre organisationen MeteoGroup vil vejret henover weekend blive værre og værre, og det vil allerede lørdag bringe regn, blæst og generelt dårlige forhold med sig, der kan påvirke grandprixets kvalifikationsheat.

Søndag skulle vejrforholdende blive endnu dårligere.

Vejrprognoser skal som altid tages med en god portion forbehold, men det er ikke et ukendt fænomen, at motorløb i Japan rammes af kraftige regnvejr, og derfor må indstilles i en periode, mens det drypper af. Det oplevede danske Tom Kristensen eksempelvis i 2013, da han kørte VM-løb på Fuji-banen i Japan.

Selvom tyfonen og den medfølgende regn først rigtig skulle ramme henover weekenden, er der allerede nu meldinger om regn over Suzuka, hvor kørerne er ude på banenanlægget for at tale med pressen og forberede sig med deres hold af ingeniører.

Først natten til fredag dansk tid køres de første omgange på banen i de to træninger, der afvikles klokken tre og klokken syv.

Lørdag køres kvalifikationen klokken syv om morgenen dansk tid, mens løbet sendes i gang klokken otte søndag morgen.