Den tidligere bokser Jørgen »Gamle« Hansen er død

Bokselegenden Jørgen »Gamle« Hansen er død efter mange års sygdom, oplyser ugebladet Tæt På.

projekt50
"Gamle"Hansen står stadig med palmerne i hænderne", skriver Berlingske Tidende. Det er begyndelsen til enden for Hans Henrik Palm (tv), da Jørgen Hansen sender ham i gulvet i 9. omgang i EM-kampen i weltervægt fredag den 17. oktober 1980 i Brøndbyhallen. Den 37-årige Jørgen Hansen bevarede sit europamesterskab efter en forrygende dramatisk kamp, hvor den 24-årige udfordrer førte knebent på point inden han blev stoppet af Jørgen Hansens frygtede højrehånd. Det var første gang to danskere mødtes i en kamp om europamesterskabet. Jørgen Hansen, oprindeligt blikkenslager fra Aalborg, sluttede sin boksekarriere i 1982. Han slog sig derefter på flasken, d.v.s han blev en meget populær tjener på Hviids Vinstue i København. Han gik på pension i marts i år. Hans Henrik Palm sluttede også med at bokse 1982. Han er i dag en succesfuld aktør i fitness-branchen.; European championship match in welterweight between Hans Henrik Palm and Joergen " Gamle" Hansen. Joergen Hansen sends Hans Henrik Palm down in the ninth round. Fold sammen
Læs mere
Foto: Knud Henrichsen

Den tidligere bokser Jørgen »Gamle« Hansen er død. Han blev 74 år.

Det bekræfter hans familie over for ugebladet Tæt På.

Bokselegenden døde torsdag aften efter mange års sygdom, oplyser mediet.

I Jørgen Hansens professionelle karriere, der sluttede med sejren over Perico Fernandez i december 1982, blev det til 78 sejre i 92 kampe på bare 14 år.

Jørgen Hansen var 39 år, da han lagde boksehandskerne på hylden og trådte ud af ringen, hvilket i karrierens senere år gav ham tilnavnet »Gamle«.

Han boksede sig ind i historiebøgerne, da han som undertippet i en alder af 36 år overraskede alle og besejrede den regerende europamester, Dave Boy Green.

Som amatør boksede Jørgen Hansen i Lindholm BK, hvor han vandt det jyske mesterskab seks år i træk. Han var med til OL i 1968, men ved den lejlighed blev han slået ud i den første kamp.

»Gamle« debuterede som professionel i 1969 og indkasserede det første nederlag tre år senere i KB Hallen i en titelkamp mod europamesteren i weltervægt, franskmanden Roger Menetrey.

I 1977 blev Hansen - efter nogle år i skyggen af de største kampe - matchet mod den italienske europamester Marco Scano i en titelkamp. En kamp, som danskeren vandt på knockout i femte omgang.

Herefter tabte han bæltet og vandt det tilbage flere gange, og efter sejren over Dave Boy Green i 1979 forsvarede han med succes sit mesterskab i seks titelkampe. To af dem mod danske Hans-Henrik Palm.

Efter han blev pensioneret, arbejdede Jørgen »Gamle« Hansen i mange år som tjener på Hviids Vinstue i København.

De seneste år var han dog alvorligt syg, og torsdag aften sov han ind omgivet af den nærmeste familie, 12 dage før han ville være blevet 75 år.

/ritzau/