Den perfekte sæson

Tom Brady og New England Patriots satte et flot punktum for grundspillet i NFL med den 16. sejr af 16 mulige.

Foto: Scanpix

Der er sagt og skrevet mange rosende ord om quarterback Tom Brady, cheftræner Bill Belichick - ja om hele teamet bag New England Patriots. Men der er ikke sagt for meget. For uden at få noget forærende har holdet præsteret sublimt gennem hele grundspillet i National Football League og er klar til slutspillet efter 16 sejre i 16 kampe.

Det er ikke sket, at et hold er gået ubesejret gennem en sæson, siden Miami Dolphins gjorde det i 1972, og dengang var der »kun« 14 kampe i et grundspil.

Den 16. og sidste sejr kom natten til i går, da Patriots ude besejrede New York Giants 38-35 efter en kamp, hvor hjemmeholdet ydede god modstand og sågar førte 28-16 i tredje quarter, inden Brady & Co. skruede bissen på.

Det skete så på den velkendte cool måde for Tom Bradys vedkommende, da han 11 minutter før tid og bagud 23-28 fandt Randy Moss med et dybt kast over 60 meter, der scorede sin anden touchdown og bragte Patriots på vinderkurs.

Tom Bradys kast til Moss udløste to rekorder til annalerne. For det var Bradys 50. touchdowngivende kast i sæsonen, hvilket er én bedre end den bestående rekord, som Peyton Manning fra Indianapolis Colts satte i 2004-sæsonen, og som dengang blev betegnet som »fantastisk« og »enestående«. Randy Moss kunne samtidig sætte sig på rekorden for flest touchdown-gribere i en sæson. Den lyder nu på 23.

Sejren over Giants var den 19. i træk til Patriots, endnu en ny rekord i NFL, ligesom holdet nu det mest scorende i en sæson nogensinde.

Al denne succes får dog ikke Patriots-folkene til at gå amok i glædesrus.

»Det er en dejlig følelse, og nu er det tid til at tage en dag eller to og nyde, hvad teamet har præsteret. Men samtidig venter den største kamp i sæsonen lige om hjørnet, og vi må i gang med at forberede os til den,« lød det afdæmpet fra cheftræner Bill Belichick med henvisning til playoff-kampene, der venter forude.

Og nok betyder rekorderne noget for Patriots, men i sidste ende er der kun én ting, der gælder. Og det er at vinde Superbowl. Først når/hvis det sker, vil det være den perfekte sæson.