Den nedslående besked om Schumacher: Det er umuligt, det må vi acceptere

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA

Der er ofte stille om Michael Schumacher.

Men nu er der igen sluppet en smule ud om den tidligere Formel 1-stjernes tilstand. Det er hans manager, Sabine Kehm, der har talt.

I weekenden modtog hun på vegne af Michael Schumacher en hæderspris for hans karriere i motorsport. Det skete på en tysk motorsports bastioner, Nürburgring.

Her sagde hun:

»Vi ville nok alle have det bedre, hvis det ikke var mig, der stod her i aften, men at det i stedet var Michael, som kunne stå her og takke. Det er desværre umuligt,« sagde Sabine Kehm og antydede desuden, at det heller ikke kommer til at ske:

»Desværre er det noget, vi alle må acceptere og lære at forholde os til,« sagde manageren.

Det er i år 25 år siden, at Michael Schumacher fik sin debut i Formel 1. Han blev verdensmester syv gange, og han vandt 91 grandprix-sejre for hold som Jordan, Bennetton og Ferrari, inden han gjorde comeback i Mercedes, hvor det aldrig blev til en sejr. Han stoppede karrieren med udgangen af 2012.

Artiklen fortsætter under billederne

Sabine Kehm har været Michael Schumachers manager i mange år. Fold sammen
Læs mere
Foto: C4494/_Paul Zinken.

Michael Schumacher i en Benetton-Ford i 1991. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA.

»Jeg vil også gerne sige, at Michaels familie glæder sig over, at det er hans sportslige karriere, der igen bliver anerkendt og står som midtpunkt for opmærksomheden,« sagde Sabine Kehm i weekenden på Nürburgring.

Skiulykken, der sendte Michael Schumacher i koma og har holdt ham væk fra offentligheden lige siden, skete d. 29 december 2013. Efterfølgende lå han i et halvt år i koma på et fransk hospital, inden han kom hjem.

Her bor han i dag under massiv overvågning af læger og sygelplejersker. Men hvordan Michael Schumacher reelt har det, ved kun meget få.

»Denne pris er også en anerkendelse af hans enorme viljestyrke, motivation, talent, arbejdsdisciplin,« sagde Sabine Kehm.