Debutsejr sikrer Lucas Bjerregaard Den Gyldne Golfbold

Lucas Bjerregaard vandt i 2017 sin første European Tour-sejr, og det sikrede ham prisen Den Gyldne Golfbold.

Foruden sin individuelle sejr i Portugal Masters vandt Lucas Bjerregaard (tv.) også den uofficielle European Tour-turnering GolfSixes sammen med Thorbjørn Olesen (th.) i 2017. Reuters/Andrew Boyers Fold sammen
Læs mere

Brøndby. Med sejr i den uofficielle holdturnering GolfSixes sammen med Thorbjørn Olesen og som eneste dansker med en sejr på European Tour eller PGA Tour i år var Lucas Bjerregaard svær at komme uden om som årets danske golfspiller.

Han blev da heller ikke forbigået. Onsdag fik han overrakt Den Gyldne Golfbold ved et arrangement i Idrættens Hus som bevis på, at han har leveret årets største danske golfresultat.

Sejren kom i Portugal Masters i september, og det var 26-årige Bjerregaards første sejr på European Tour i karrieren.

Triumfen blev sikret efter fire ekstremt stabile runder, hvor Bjerregaard hele vejen var en del af topstriden.

Frederikshavneren sikrede sig førstepræmien på næsten 2,5 millioner kroner med en margin på fire slag ned til skotten Marc Warren.

Titlen var kronen på værket efter en sæson, hvor han også sammen med Thorbjørn Olesen vandt den uofficielle holdturnering GolfSixes i maj.

Ud over de to titler sluttede Lucas Bjerregaard tre gange i top-10 på European Tour i løbet af 2017.

Den Gyldne Golfbold er blevet uddelt af de danske sportsjournalister siden 1966, og det er anden gang i karrieren, at Lucas Bjerregaard modtager den.

Han modtog den også som amatør i 2010, men ved den lejlighed måtte han dele prisen med Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen.