Debutant tog etapen og den gule trøje

24-årige Linus Gerdemann vandt både syvende etape og den gule trøje, efter et længere soloridt lørdag. Michael Ramussen viste god form og tog bjergpoint.

Efter et længere udbrud og efterfølgende soloridt snuppede T-Mobiles Linus Gerdemann sin største sejr nogensinde, da han vandt årets første bjergetape og den gule trøje i Tour de France. Den 24-årige tysker, der kører sit første Tour de France, sad med i et 15 mand stort udbrud. Det smuldrede langsomt, og på etapens sidste hårde kategori 1-stigning kørte Gerdemann alene i front og holdt den position indtil mål.

Michael Rasmussen viste fin form, og kom ind 3,38 minutter efter Gerdemann sammen med favoritterne. På den sidste stigning kørte han foran feltet, og sikrede sig i alt 22 point i bjergkonkurrencen samt en god mulighed for senere at erobre den prikkede bjergtrøje og tage den med til Paris.

Feltets favoritter og store spørgsmålstegn, Andreas Klöden og Alexandre Vinokourov, klarede sig begge igennem trods de smerter, de pådrog sig under et styrt på femte etape.

Allerede i starten af etapens sidste stigning måtte Fabian Cancellara vinke farvel til den gule trøje.

/ritzau/