Debutant taber Danmarks første Davis Cup-dyst i El Salvador

19-årige Elmer Møller måtte se sig slået af doublespecialisten Marcelo Arevalo i den første singlekamp.

19-årige Elmer Møller er dansk mester i tennis, men kunne ikke nedlægge Marcelo Arevalo i El Salvador. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

San José Villanueva. Det mandlige danske tennislandshold fik lørdag en hård start på weekendens Davis Cup-kamp på udebane mod El Salvador.

I dystens første singleopgør tabte den 19-årige danmarksmester Elmer Møller således med 6-7, 4-6 til Marcelo Arevalo, der med sin rangering som nummer seks på verdensranglisten for doublespillere er lidt af en stjerne i hjemlandet.

Det er første gang i karrieren, at Elmer Møller er med for det danske Davis Cup-hold, som mod El Salvador spiller på turneringens tredjebedste niveau.

Ender det med en sejr over El Salvador, skal Danmark i begyndelsen af 2023 spille om at rykke op på det næstbedste niveau i landsholdstennis.

Men Danmark fik altså ikke den bedste start på Davis Cup-dysten, som består af fire singlekampe og en doublekamp.

Elmer Møller kom ellers foran med 3-1 i første sæt, da han brød sin modstanders andet serveparti. Servegennembruddet holdt dog ikke længe. Marcelo Arevalo slog tilbage og kom på 3-3.

Sættet skulle afgøres i tiebreak, men inden de to spillere nåede at se sig om, blev kampen afbrudt på grund af regn. Da den blev genoptaget, snuppede Marcelo Arevalo sættet sikkert.

I andet sæt skulle Elmer Møller forsøge at slå tilbage, men kunne intet stille op mod salvadoraneren, der i 2018 var oppe som nummer 139 på singleranglisten.

25-årige Johannes Ingildsen skal nu forsøge at bringe Danmark tilbage i opgøret mod Cesar Cruz i kampens andet singleopgør.

Søndag er der double på programmet som det første. Her skal Johannes Ingildsen igen i ilden. Det skal han sammen med Christian Sigsgaard, og duoen skal op mod Luis Miralles og den stærke doublespiller Marcelo Arevalo.

Derefter venter yderligere to singlekampe.

August Holmgren var egentlig også udtaget til Davis Cup-kampen, men har tidligere på ugen fået konstateret coronavirus. Derfor er han ikke til rådighed for kaptajn Frederik Løchte Nielsen.

August Holmgren var ellers truppens bedst placerede singlespiller på verdensranglisten.

/ritzau/