Debutant sikrede Silkeborg sejren i medrivende kamp mod AaB

Silkeborg vandt en livlig kamp med 3-2 over AaB. Debutanten Vladimir Rodic fik en flot debut med en scoring.

Silkeborgs Jeppe Okkels (t.v.) og AaB's Kasper Kusk i nærkamp. Fold sammen
Læs mere
Foto: NORDE ERNST VAN

AaB udlignede to gange undervejs, men debutanten Vladimir Rodic blev den helt store helt for Silkeborg lørdag eftermiddag.

Her tog Silkeborg imod AaB i 20. spillerunde i Alka Superligaen, og hjemmeholdet vandt det medrivende opgør 3-2.

Silkeborg kan med sejren skimte top-6 og rykker op på niendepladsen i ligaen med 23 point, mens AaB tabte et vigtigt skridt i kampen om at nå med i mesterskabsslutspillet.

AaB ligger på syvendepladsen med 26 point for en kamp mere end FC København, der spiller senere lørdag.

AaB var mest på bolden i kampens indledning, hvor Silkeborg stod kompakt på banen. Spillestilen gjorde det svært for nordjyderne at skabe nævneværdige chancer.

I stedet kunne Silkeborg efter små ti minutter bringe sig foran 1-0.

Den debuterende Silkeborg-kant Vladimir Rodic fandt med et flot indlæg Davit Skhirtladze, som headede Silkeborg i front.

Som halvlegen skred frem, kom der mere bevægelse i offensiven hos AaB, men Silkeborg-målmand Peter Friis Jensen kom aldrig i problemer.

AaB kom bedst ud til anden halvleg, og allerede efter fem minutter bragte Frederik Børsting balance i regnskabet efter en præcis tværbold fra Jannik Pohl.

Så stod der 1-1, og efter stilstand i kampen bragte Silkeborg-backen Jens Martin Gammelby hjemmeholdet foran 2-1 efter et spark fra distancen med et kvarter igen.

AaB indskiftede offensivspilleren Yann Rolim, som kort efter udlignede til 2-2 efter tilfældigt spil i feltet.

Silkeborg var dog ikke færdige.

Med blot fem minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Vladimir Rodic matchvinder, da han gled forbi Jacob Rinne i AaB-målet og bragte Silkeborg foran 3-2.

Montenegrineren fuldendte dermed en flot debut og sikrede hjemmeholdet de tre point.

I næste uge venter endnu en hjemmekamp for Silkeborg mod Lyngby. AaB tager ligeledes på hjemmebane imod titelaspiranterne fra Brøndby.

/ritzau/