Debutant løb med VM-titel for næsen af dart-legende

Den 27-årige Rob Cross vinder VM i dart i første forsøg med overlegen sejr over 16-dobbelt verdensmester.

Arkivfoto. Den 27-årige Rob Cross vinder VM i dart i første forsøg med overlegen sejr over 16-dobbelt verdensmester. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEAN DEMPSEY

Årets første dag bød på et sandt dart-eventyr. Den 27-årige debutant ved VM Rob Cross sendte med en magtdemonstration dart-legenden Phil Taylor i knæ.

»Jeg gjorde mit bedste, men han var som mig for 25 år siden. Han var ubarmhjertig og stoppede ikke med at sætte mig under pres,« sagde den 57-årige Taylor umiddelbart efter nederlaget i finalen ifølge BBC.

Taylor, der har 16 VM-titler på sit cv, havde på forhånd annonceret, at denne VM-turnering blev hans sidste.

Det blev dog ikke et farvel på toppen. Rob Cross blæste foran fra start og tog hurtig en 3-0 føring i sæt. Phil Taylor tog herefter et sæt, og ved 3-1 lignede det et magisk comeback.

Men to pile ramte få millimeter ved siden af deres mål, og Rob Cross tog sættet og de to næste med. Phil Taylor bed fra sig og reducerede til 6-2, men der var aldrig tvivl om slutresultatet.

Selv om om momentum tydeligt var med Rob Cross, var publikum i Alexandra Palace i London mod slutningen af kampen på fødderne for at give Phil Taylor den sidste hyldest i karrieren.

Taylor erkender, at han var chanceløs.

»Det var som en gammel mand mod en ung mand«, siger han og tilføjer, at han ikke længere har energien til at tage kampen op mod de bedste.

Fra 1995 til 2002 tog Taylor otte VM-titler på stribe, og i årene 1994 til 2007 nåede han VM-finalen hvert eneste år - kun tre blev tabt.

Men selv om briten har holdt sig i verdenstoppen, så har han de seneste år måttet se navne som Michael van Gerwen, Peter Wright og Gary Anderson stjæle det meste af rampelyset.

Ikke siden 2013 har Phil Taylor vundet VM.

Af respekt for legenden insisterede Cross på, at Taylor løftede VM-pokalen ved overrækkelsen, skriver BBC.

»For 15 år siden var det min drøm at spille mod ham, og det har jeg gjort nu,« siger Cross, der med sejren hamrede sit eget navn fast og samtidig kan glæde sig over en førstepræmie på 400.000 pund eller næsten 3,4 millioner kroner.

/ritzau/