Debutant kåret til årets cykelrytter

Læs mere
Fold sammen

Kåringen som Årets Rytter blev et tæt opgør mellem dansk cykelsports supertalenter, da Michael Valgren slog Magnus Cort.

Det var tæt. Og hvis der havde været tale om en spurt, havde Michael Valgren aldrig kunnet slå manden, der blev hans nærmeste konkurrent i opløbet om at blive Årets Rytter.

»Jeg havde helt sikkert slået ham, hvis vi var kommet sammen til stregen, så han må være stukket ude fra,« kom det med et skævt smil fra Magnus Cort.

Den blonde bornholmer lignede på papiret en oplagt kandidat til den prestigefulde titel. Med 11 sejre i UCI-regi blev Magnus Cort kvantitativt en af cykelsportens mest vindende ryttere sidste år. Men kvaliteten af

Michael Valgrens resultatliste var øjensynligt tungen på vægtskålen hos den kyndige jury blandt medlemmerne af Danmarks Cykle Union.

»Jeg har været oppe imod et virkelig stærkt felt og det var ikke antal sejre eller en VM-titel (som Anika Langvad, red.), der gjorde det for mig,« lød det fra Valgren, der med scenevant selvsikkerhed tog imod hyldesten.

I sit debutår som professionel hos Riis og Team Tinkoff-Saxo har Michael Valgren da også fået et gennembrud, som har fået de internationale medier til at kigge i retning af det 22-årige talent. Et dansk mesterskab, samlet sejr i Post Danmark Rundt og en fremtrædende rolle under VM i Spanien, har været blandt fikspunkterne.

Så sent som mandag fremhævede den indflydelsesrige blogger Inner Ring danskeren som en af de ryttere, man skal holde et vågent øje med.

Det er den slags, der enten kan være en velsignelse eller et dødskys af tyngende forventninger, som bliver svære at indfri.

Risikoen for at ramme en sæson, hvor det ikke spiller med at ramme formtop og præstationskurve er Valgren bevidst om. Faktisk har han allerede mærket, hvad det vil sige ikke at finde lykken med samme selvfølgelighed som han kan smide kæden på stor klinge.

»Til at begynde med, var jeg nok lidt nervøs, men også realistisk. Det er vigtigt at have et sindssygt godt bagland og det har jeg heldigvis. Der var en periode i foråret, hvor jeg ikke var helt glad for mit nye liv, og jeg tog hjem til Danmark for at slappe af og komme i balance. Det hjalp mig meget,« fortæller Valgren, som ikke kender sine sæsonplaner for 2015.

»Jeg har ikke rigtigt nogen forventninger om at skulle køre Tour de France, men hvis det er tilfældet, vi jeg da vildt gerne gå efter at vinde en etape. Og jeg har helt klart en målsætning om at vinde et løb i World Tour regi.«

Så er niveauet ligesom lagt.