De sidste af de største

Vi præsenterer i dag de ti øverste navne på top 100-listen over de profiler, som ifølge Berlingske Tidende netop nu er de største i dansk sport. De foregående tre dage har vi præsenteret de øvrige 90. I parentes står sidste års placering.

Mikkel Kessler i kamp mod Joe Calzaghe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Søren Bidstrup

10. Christian Poulsen, fodbold (3)
Er sammen med Daniel Agger Danmarks største internationale fodboldnavn og har med sin klub Sevilla haft et stort år, hvor det både er blevet til klubbens anden UEFA Cup-triumf i træk og avancement i Champions League her sidst på året. Men mavepumperen i Sverigeskampen har også gjort ham til skurk.

9. Nicki Pedersen , speedway (25)
Vandt for anden gang den individuelle VM-titel. Endda i så suveræn stil, at den var i hus inden den stort anlagte finale i Gelsenkirchen. Er en snakketrold og populær skikkelse, der som profil vil have gavn af, at Hans N. Andersen i den kommende sæson for alvor kan køre lige op med ham.

8. Tom Kristensen, motorsport (9)
Var trods et uheld, der betød, at han først var på dupperne igen, kort tid før Le Mans begyndte, alligevel på vej til at vinde det legendariske 24 timer-løb. Som han jo forinden havde vundet hele syv gange. Men hans team måtte udgå undervejs.

7. Michael Rasmussen, cykling (2)
Helt eller skurk? Meningerne var delte, og der var mange af dem i perioden efter Tour de France, som han lå til at vinde, men som hans hold Rabobank pillede ham ud af. Michael Rasmussen har indrømmet diverse løgne, men han har ikke indrømmet brug af doping. Det er i øjeblikket svært at sige, hvad der sker med ham i det kommende år.

6. Jesper Grønkjær, fodbold (5)
Har udviklet sig til en af Superligaens allerbedste spillere og rækkens klart største danske profil. Har trods visse gode præstationer i længere tid ikke haft den store succes på landsholdet, som generelt heller ikke har leveret varen meget længe. Er i nogles øjne begyndt at have lidt for mange negative attituder på banen.

5. Nicklas Bendtner, fodbold (16)
Havde i første omgang lidt svært ved at få spilletid hos Arsenal, men har sidst på året fået chancen nogle gange og har også scoret de mål, som gør, at man især herhjemme fortsat føler sig sikker på, at han er på vej til at blive en angriber og målmager af højeste international klasse.

4. Caroline Wozniacki, tennis (6)
Det er endnu ikke blevet til de store triumfer som senior, men det 17-årige stortalent har hurtigt arbejdet sig op ad verdensranglisten, hvor hun slutter året som nummer 60. Og det er især forventningen om kommende store resultater, der gør hende til så stor en profil, som tilfældet er.

3. Daniel Agger, fodbold (8)
Har været skadet sidst på året, men i foråret viste han, at han ligner en spiller, der snart kan etablere sig som en af Europas bedste midterforsvarere. Optrådte mange steder på sæsonens hold i Premier League og scorede endda et mål, da Liverpool slog Chelsea og kvalificerede sig til Champions League-finalen, som AC Milan dog vandt.

2. Joachim Boldsen, håndbold (7)
Det var ganske utroligt at opleve, hvordan »Vild med Dans« kunne gøre en i forvejen stor og folkelig profil større og større, og hvordan var der ikke gået, hvis han havde vundet konkurrencen? Nu måtte han trække sig på grund af en skade. AaB-spilleren vandt VM-bronze i starten af året og er den centrale skikkelse på et hold, der i næste måned kan vinde EM-guld.

1. Mikkel Kessler, boksning (1)
Har forud for de seneste kampe fyldt mere i aviserne, end nogen anden aktiv sportsmand/kvinde har gjort i mange år. Tabte godt nok opgøret mod Joe Calzaghe i kampen om at være den bedste supermellemvægter i verden. Men der var også tale om en af de senere års største boksekampe internationalt set.