De olympiske gudinder

I en sindsoprivende finale vandt de danske håndboldkvinder i går OL-guld for tredje gang i træk.

De danske håndboldkvinder gentog triumfen fra Atlanta og Sydney, da de i går vandt OL-guld i Athen med en sejr over Sydkorea. Kampen blev afgjort på yderst dramatisk vis, da der skulle to gange forlænget spilletid og straffekastkonkurrence til, før de danske spillere kunne begynde jubelscenerne i Helliniki Indoor Hall. <br>Foto: Grigory Dukor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATHEN: Hvis der derhjemme blev holdt i hånd, krydset fingre, bidt negle og hvad der ellers hører til, når spændingen i en sportsbegivenhed når højder, som den kun gør et par gange livet, var man i godt selskab.

Da det danske landshold efter mere end to timers intens fight skulle ud i en altafgørende straffekastkonkurrence mod Sydkorea, greb dronning Margrethe prins Henriks hånd, og den fik et ekstra klem, da fremtidens kvinde i dansk kvindehåndbold, Henriette Mikkelsen, afgjorde den olympiske finale med de usædvanlige cifre: 38-36.

Dansk OL-guld for tredje gang i træk og euforisk jubel. Ikke kun den royale afdeling, men hele hallen eksploderede i rød-hvid ekstase. Sjældent har så mange halvblege mennesker fra det høje nord danset så hektisk Zorba.

Det blev så spændende, at landstræner Jan Pytlick måtte gemme sig i et fjernt hjørne, da afgørelsen faldt. Manden, der i fire år har arbejdet frem mod denne triumf, turde ikke se på. Han var tæt på at hyperventilere og frygtede et kollaps i den nervepirrende afslutning.

»Jeg så det ikke. Det var simpelthen for vildt et drama, og der var for mange følelser. Jeg sad ovre i hjørnet, og da jeg kiggede op, lå spillerne i en bunke, og det måtte jo betyde, vi havde vundet,« sagde en begejstret Jan Pytlick efter kampen.

Finalen er allerede katalogiseret som »en af de bedste.« Turneringens to bedste hold gav hinanden kamp til stregen med den dansk topscorer Katrine Fruelund og målvogter Karin Mortensen som de store profiler.

»Jeg gjorde min del, men der skal flere til at fuldende jobbet. Guldmedaljen siger mig langt mere, end den jeg fik i Sydney for fire år siden. Jeg føler, jeg er en langt større del af dette hold,« sagde Karin Mortensen efter sejren.

OL-guldet var først og fremmest en kollektivets triumf som banens bedste Fruelund sammenfattede således:

»Vi er holdet, der får det bedste ud af hinanden.«

Med guld på legenes sidste dag nåede de danske atleter op på i alt otte medaljer, hvilket er flest blandt de nordiske lande.I dag 16 sider sport

Portræt af verdens bedste Fruelund Ta' med på guldrejsen fra Atlanta over Sydney til Athen Interview med Karin

Mortensen Se alle de danske medaljevindere Se mange flere sejrsbilleder på www.berlingske.dk