De øvrige kampe

Esbjerg-Brøndby 1-0

Ville Brøndby endelig få en udebanesejr? Det var det store spørgsmål forud for kampen, I første halvleg lignede Morten »Duncan« Rasmussen og Co. ikke en flok spillere, der var på vej mod de tre udebanepoint, og det gjorde de så sandelig heller ikke i anden halvleg, hvor Esbjerg scorede kampens enlige mål. Det scorede Jesper Jørgensen et kvarter før tid på et straffespark, som Martin Ericsson begik ved at hive en modstander omkuld. Så nej, Brøndby fik hverken en udebanesejr eller blot et enkelt point. Det er selvfølgelig ikke verdens undergang at tabe en enkelt kamp, men Brøndbys såkaldte udebanekompleks er bare blevet en så stor belastning for holdet, at nederlaget i aftes var mere end et almindeligt nederlag. Brøndby spiller allerede igen på lørdag, hvor de blå-gule fra Vestegnen tager imod FC Nordsjælland. Ifølge diverse meldinger i går, kan det i øvrigt være, at den tidligere Brøndby-spiller Niki Zimling, der p.t. spiller for netop Esbjerg, er på vej tilbage til sin gamle klub.

AGF-AC Horsens 1-2

Efter et års fravær fik AGF så comeback i landets bedste række, og meget symbolsk var det Peter Graulund, der midt i første halvleg scorede holdets første mål i den meget underholdende hjemmekamp mod AC Horsens i aftes. Peter Graulund var den store profil, mens AGF var i 1. division, og den status kan han måske bevare. Men selv om gæsterne på det tidspunkt ikke vadede i chancer, var det 10 minutter efter pausen alligevel AC Horsens brasilianske angriber Gilberto Macena, der scorede kampens næste mål, og han havde kort tid efter chancen for at bringe sit hold foran, hvilket dog ikke lykkedes. Men AGF kom bagud, for i det 68. minut scorede Niels Lodberg til 1-2. Så akkurat som man har set det før, fik AC Horsens-spillerne med stor succes vist masser af fightervilje, hvilket også har været stærkt medvirkende til, at de fortsat er med i landets bedste række.

Randers FC-Viborg 2-0

Randers FC fik en rigtig god start på sæsonen, da holdet i aftes på hjemmebane besejrede Viborg med 2-0. Helt frem til det 83. minut var stillingen dog stadig 0-0, men så scorede den indskiftede Thomas Dalgaard sit første mål, og blot to minutter senere scorede han en gang til. Dermed starter Randers FC med at lægge sig i rækkens bedste halvdel, hvor mange også forventer, at holdet ender i denne sæson. Ud over Thomas Dalgaard var det især Randers FCs nye keeper Kevin Stuhr Ellegaard (foto), der markerede sig i kampen. Kevin Stuhr Ellegaard, der i denne sæson var målmand i Hertha Berlin uden den store succes, stod generelt en glimrende kamp, men højdepunktet for hans indsats var nu, da han midt i første halvleg snuppede et straffespark fra Viborg-veteranen Steffen Højer.

Samlet af Marco de los Reyes