»De mindste sejre kan have enorm betydning for os alle«

Claus Meyer, Mick Øgendahl og den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen investerer millioner i fodboldklubben Nykøbing FC.

Kendiskokken Claus Meyer (th), den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen og komikeren Mick Øgendahl (tv) smider et millionbeløb i 2. divisionsklubben Nykøbing FC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen/Lars Møller/Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag begyndte de første rygter om en overtagelse af 2. divisionsklubben Nykøbing FC at cirkulere i de danske medier. På et pressemøde dagen derpå har kendiskokken Claus Meyer, den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen og komikeren Mick Øgendahl så offentliggjort, at de smider et millionbeløb i Falster-klubben.

Til TV2 fortæller Claus Meyer, at de tre lokalpatrioter sammen med en investorgruppe indtil videre har investeret fem mio. kr. i klubben - og at de håber at samle fem mio. kr. yderligere inden sommerferien. Skal målsætningen om at opnå en plads i Superligaen nås, skal der dog mere til.

»For at blive i Superligaen skal vi nok bruge 20 mio. kr. Men nogle gange sker det, at når man samler folk om en god sag, sker der ting nede ad vejen, som man ikke havde forudset. Jeg er sikker på, det nok skal gå,« siger Meyer til TV2 og forholder sig til spørgsmålet om, hvad pengene skal gå til.

»Det ved jeg sgu ikke. Ved du det, Claus? Ej, jeg vil tro, vi skal investere lidt i spillertruppen og skal nok også udbygge ungdomsfaciliteterne. Så skal vi gøre det endnu sjovere at gå til fodbold. Det kommer også til at koste lidt. Men pengene skal ikke bruges for enhver pris. Det er sjovt at kaste pengene efter en klub som NFC, fordi de har en tradition for at passe på pengene. Det er ikke særlig festligt at komme ind og kaste en masse penge på bordet, og så render der en masse bindegale folk rund med fråde om munden, der brænder dem af på otte måneder. Det er slet ikke det, det handler om«.

Claus Jensen skal i fremtiden være den sportsligt ansvarlige i klubbens bestyrelse - og ifølge den tidligere udlandsprof i Bolton, Charlton og Fulham bliver en af hans opgaver blandt andet at få hele lokalområdet med i et givtigt samarbejde.

Claus Meyer erkender dog, at der stadig er lang vej igen, før klubben kan lykkes.

»Jeg skal være den første til at erkende, at de mindste sejre kan have enorm betydning for os alle. Og det kan da også godt være, at Sakskøbing ikke bliver venskabsby med New York og at NFC ikke kommer i Champions League, men spørgsmålet er, om vi får vi et rigere liv ved at afstå at række ud efter de drømme, andre ikke tror, vil gå i opfyldelse for os.«

Nykøbing FC ligger i øjeblikket nummer syv i 2. division øst.