De gamles triumf

Ole Gunnar Solskjær scorede i tillægstiden, da Manchester United slog Aston Villa 2-1. Det første mål blev scoret af Henrik Larsson.

Den svenske superbomber Henrik »Henke« Larsson slog til med det samme, da han bragte Manchester United på vinderkurs mod Aston Villa i 3. runde af FA Cup¿en. Birmingham-mandskabet udlignede senere, men i overtiden sørgede en anden skandinav, Ole Gunnar Solskjær, for Uniteds sejrsmål.<br>Foto: Andrew Yates/AFP Fold sammen
Læs mere

Henrik Larsson viste allerede sin klasse i sin første kamp for Manchester United. Den 35-årige svensker scorede således til 1-0 i gårsdagens FA Cup-opgør på Old Trafford mod Aston Villa.

Målet lignede længe et sejrsmål, men i det 75. minut udlignede tjekken Milas Baros. Det blev dog alligevel »De Røde Djævle«, som løb med sejren, for den såkaldte supersub Ole Gunnar Solskjær scorede til 2-1 i dommerens tillægstid. Den 33-årige nordmand levede dermed igen op til sit ry, og selv om Manchester United i går havde verdensstjernerne Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney med i startopstillingen, var der altså et par gamle drenge fra Skandinavien, der sørgede for, at Manchester United er med i fjerde runde af FA Cup'en.

Det var nu ikke, fordi Ole Gunnar Solskjærs afslutning var verdens bedste, men Villas ungarske målmand Gabor Kiraly lignede iført joggingbukser ikke nogen klassekeeper, og måden han fik fumlet bolden under sig, var ret så klovneagtig.

Så der var uden tvivl mange fans, der ikke mindst i det øjeblik savnede deres danske keeper, Thomas Sørensen, der snart burde være klar igen efter en længere skadespause.

I teorien kan Manchester United i næste FA Cup-runde møde sæsonens ærkerivaler fra Chelsea, der lørdag kom videre fra tredje runde. London-klubben vandt lørdag med 6-1 over Macclesfield.

Der var lagt op til, at den 33-årige Magnus Hedman skulle få sin debut. Men den svenske keeper, der ellers var gået på pension, da Chelsea havde brug for en ekstra mand til stregen, måtte igen se portugisiske Hilario vogte buret.

På papiret har Chelsea stadig mulighed for at vinde alt, hvad de er med i, men uroen ulmer tilsyneladende. I engelske medier har det i hvert fald været fremme, at ledelsen ikke har været tilfreds med manager José Mourinhos resultater i denne sæson. Men klubben har ifølge BBC afvist, at det er rigtigt.www.thefa.com

I dag trækkes lod til 4. runde.