De første af de største

I dag og de kommende tre dage præsenterer vi 100 profiler, som ifølge Berlingske Tidende netop nu er de største i dansk sport. I dag afslører vi navnene fra nummer 100 til 71. I parentes står sidste års placering.

En mand på vej frem. Hans Lindberg skiftede før denne sæson fra Viborg HK til Hamburger SV, der er et af storholdene i den tyske Bundesliga i håndbold. Og Lindberg har gjort det strålende på højre fløj, hvor han er fast mand på holdet. Næste skridt er at opnå samme status på landsholdet, efter Søren Stryger stoppede. Det kan ske ved EM i Norge om en måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

100. Hans Lindberg, håndbold (ny)
Skiftede før denne sæson fra Viborg til Champions League-deltagerne fra Hamburger SV, hvor højrefløjen er blevet fast mand. Står foran sit landsholdsgennembrud, nu hvor Søren Stryger er stoppet på landsholdet.

99. Louise Bager, håndbold (75)
Havde muligheden for at være en af de store profiler på det nuværende landshold. Men den blot 25-årige Viborg-keeper valgte tidligere i år at stoppe på nationalmandskabet.

98. Thomas Laybourn, badminton (90)
Aktuelt er parret nummer syv i verden, men til dels på grund af deres mangel på store resultater, har mixeddoublen mistet sin plads ved Copenhagen Masters til fordel for damesingle, der igen er kommet med.

97. Kamilla Rytter Juhl, badminton (91)
Udgør sammen med Thomas Laybourn Danmarks klart bedste par i mixeddouble. De mangler et topresultat de seneste mange måneder, men bevæger sig hele tiden i gruppen af dem, der pludselig kan vinde en medalje ved VM - eller OL næste år.

96. Kristian Knudsen, volleyball (ny)
Er blevet en spiller af noget nær højeste europæisk klasse. Var i sidste sæson med til at vinde det tyske mesterskab suverænt samt ikke mindst Champions League-trofæet. I finalen her slog hans tyske klub Friedrichshafen Tours fra Frankrig, og netop den klub tegnede Kristian Knudsen i sommer en millionkontrakt med. Den 28-årige og 199 centimeter høje landsholdsspiller har spillet i flere andre klubber både herhjemme og i udlandet, men generelt har man endnu ikke hørt så meget til ham i de danske medier, hvilket i høj grad skyldes, at herrelandsholdet endnu ikke har deltaget ved EM, VM eller OL, hvilket nok kræves, hvis holdet og og de bedste spillere skal have et folkeligt gennembrud.

95. Peter Hirsch, ishockey (76)
Har i flere år været Danmarks største målvogter-navn og er synonym med den generation, der har gjort Danmark til fast medlem ved A-VM. Har ofte skiftet klub og spiller i denne sæson for AaB.

94. Jesper Jensen, håndbold (68)
Er landsholdets aktuelle playmaker i fællesskab med Joachim Boldsen. Skjern-spilleren ligner (især på TV) fortsat en dreng, men blev 30 år for et par måneder siden.

93. Lasse Boesen, håndbold (60)
Den hårdskydende back spiller nu i tyske Lemgo. Er gået glip af en del slutrunder, men var med til at vinde VM-bronze i år og skal også med til EM i Norge.

92. Jesper Nøddesbo, håndbold (64)
Stregspilleren mangler endnu det store folkelige gennembrud som landsholdsspiller. Som klubspiller kan han med sommerens skifte fra Kolding til FC Barcelona derimod ikke nå højere.

91. Bo Spellerberg, håndbold (29)

Var stærkt på vej til at blive en af dansk håndbolds største profiler. Årets danske spiller i 2006, men siden har han haft det svært og er med status som reserve ikke en del af den kommende EM-trup.

90. Thomas Kahlenberg, fodbold (50)

Set med hjemlige øjne er han blevet en lidt anonym skikkelse. Til dels på grund af landsholdets dårlige præstationer, og derudover er Auxerre p.t. heller ikke den mest »sexede« klub at spille for.

89. Kasper Schmeichel, fodbold (ny)
De seneste måneder har man ikke hørt så meget til den unge keeper. Men i et par uger, hvor han vogtede Manchester City-buret i Premier League, var U/21-landsholdsmålmanden meget, meget hot. Er for tiden udlejet til Cardiff.

88. Peter Graulund, fodbold (ny)
Er på få år blevet Mr. AGF. Han har masser af udstråling, er altid snakkesalig, kæmper for holdet og scorer fortsat mange mål. Er faktisk Superligaens aktuelle topscorer med 12 mål.

87. Per Nielsen, fodbold (78)
Har nærmest fået status som en dinosaur i Brøndby, som på flere fronter har haft store problemer i år. Klubbens anfører har heller ikke været ret god i år og virker efterhånden ret slidt.

86. Morten Nordstrand, fodbold (96)
Angriberen med den drengede charme bliver konstant bedre og bedre. Spiller nu for FC København og debuterede i år også på landsholdet, hvor det blev til to mål mod Liechtenstein.

85. Søren Larsen, fodbold (41)
Var for et par år siden en komet i dansk og international fodbold. Men skader og atter skader har betydet, at Schalke-angriberen i lang tid ikke har spillet nogen stor rolle.¨

84. Henriette Mikkelsen, håndbold (38)
Viborg-fløjen har været en af de dominerende skikkelser på landsholdet de seneste mange år, men er p.t. på barselsorlov. Vender efter planen dog tilbage til tophåndbold.

83. Søren Stryger, håndbold (46)
Har i flere år været en af Danmarks bedste spillere. Var med til at vinde VM-bronze i Tyskland, men stoppede derefter på landsholdet. Spiller fortsat for Flensburg-Handewitt, men stopper helt til sommer.

82. Chris Anker Sørensen, cykling (ny)
Den 23-årige CSC-rytter har fået et lille gennembud og ligner en af de kommende års mest dominerende danske landevejsryttere. Blev i år en samlet nummer 19 i Vuela a Espana.

81. Thomas Gravesen, fodbold (12)
Hvem er han? Sjældent han man set en profil så hurtigt forsvinde fra »overfladen«
, som tilfældet har været med Thomas Gravesen. Stoppede i fjor på landsholdet, har længe ikke ønsket at snakke med journalister og har meget længe heller ikke præsteret noget særligt på banen. Optræder primært som bænkestarter hos Everton, hvor han ellers havde så stor succes inden skiftet til Real Madrid. Fylder 32 år til marts, og efterhånden synes det yderst tvivlsomt, om man nogensinde igen vil se ham sprudle, som han engang gjorde. Optræder i dag så lidt i medierne, at han kunne have fået hår på hovedet igen, uden nogen ville have opdaget det.

80. Lars Møller Madsen, håndbold (ny)

Den store, stærke Skjern-mand er Danmarks bud på en rigtig bomber. Var med til at vinde bronze ved VM i starten af året, men var så uheldig at brække foden i bronzekampen mod Frankrig.

79. Frederik L. Nielsen, tennis (ny)
Nåede frem til semifinalerne ved dette års Challenger-turnering i Kolding, hvor hans største bedrift var at besejre landsmanden Kristian Pless. Kurt Nielsens barnebarn er blevet 24 år og er nummer 331 på den seneste verdensrangliste.

78. Lotte Friis, svømning (ny)
Vandt guld på 800 meter ved kortbane-EM i 2004 og gentog i sidste uge så den triumf. Satser på nu på at nå en finale ved OL, hvor der er tale om langbanesvømning, som generelt får noget mere omtale.

77. Jonas Rasmussen, badminton (66)
I år har der været rejst tvivl om, hvorvidt de sammen også havde gnisten til igen at få topresultater, som der længe ikke har været så mange af. De er også kun nummer 14 på den aktuelle verdensrangliste.

76. Lars Paaske, badminton (65)
Vandt jo højst overraskende VM sammen med Jonas Rasmussen tilbage i 2003, den seneste danske VM-titel. Siden har de to været fra hinanden i en periode, men fandt sammen igen inden VM i 2006, hvor det blev til bronze.

75. William Kvist, fodbold (ny)
Den 22-årige FC København-spiller har fået sit store gennembrud i år, hvor det er blevet til to landskampe. Er især blevet brugt som højre back, men vil selv spille på midtbanen.

74. Johnny Jensen, boksning (ny)
Hov, der dukkede han lige pludselig op. Fra at være en af mange arbejdsmænd i skyggen af Mikkel Kessler, blev han for en uge siden højst overraskende europamester i cruiservægt.

73. Mette Sjøberg, håndbold (56)
Hun har siden sit gennembrud på landsholdet haft uhyre svært ved at levere varen, især på landsholdet. Den 25-årige FCK-spiller skifter efter denne sæson til Ikast-Bording.

72. Thomas Helveg, fodbold (70)

Fylder fortsat meget i mediebilledet, især fordi det konstant diskuteres, hvorfor han er god nok til at være på landsholdet. Er blevet 36 år, men har været ganske glimrende for OB i denne sæson.

71. Peter Regin, ishockey (79)

Spiler med stor succes i den svenske Eliteserieklub Timrå, som han netop har tegnet en ny kontrakt med. Den 21-årige landsholdsspiller har talentet til at kunne spille i NHL, men er indtil videre i hvert fald sikker på masser af spilletid på højeste niveau – i modsætning til danskerne i NHL-klubberne.