DCU til møde med UCI efter Tour-skandaler

Formanden for Danmarks Cykle Union (DCU) Tom Lund vil mødes med Den Internationale Cykel Union (UCI) for at diskutere sportens fremtid efter Tour-skandalen.

Efter Michael Rasmussens skandale-exit fra årets Tour de France frygter formanden for Danmarks Cykle Union (DCU) Tom Lund for sportens fremtid. Derfor vil DCU snarest mødes med Den Internationale Cykel Union (UCI) for at drøfte sportens omdømme og fremtid.

- Vores mission (DCU, red.) er fortsat at kæmpe for den rene cykelsport, så de få idioter, som skader den, ikke vinder. Derfor vil vi have en samtale med Pat McQuaid (præsidenten for UCI, red.), så vi sammen med cykelarrangørerne, holdene og rytterne kan finde ud af, hvordan vi kommer videre. Der skal se radikale ting nu, siger Tom Lund og forsætter:

- I DCU har vi siden skandalen i 1998 haft en meget skarp holdning til doping, og det vil vi gerne have, bliver en international holdning. Vi har jo længe set, at specielt de sydeuropæiske lande ikke har ment, at problemet er så stort. Det må ændres.

Iført den gule førertrøje blev Michael Rasmussen, der dog ikke er dømt for doping, onsdag aften smidt ud af Tour de France af sit hold Rabobank, da han havde løjet om, hvor han havde trænet forud Touren.

/ritzau/