DCU afslører: Her er første etape af Post Danmark Rundt

Danmarks Cykle Union holdt onsdag formiddag pressemøde på Mariager Rådhus hvor start-, målby og ruten for første etape af Post Danmark Rundt 2014 blev præsenteret. Løbets første etape starter 6.august med start i Hobro og opløb i Mariager. Her ses fra præsentationen løbsdirektør Jesper Worre og Mariagerfjords borgmester H.C. Maarup. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Cykle Union har onsdag løftet sløret for, hvor årets Post Danmark Rundt starter.

Det bliver Hobro, der bliver vært for starten af 1. etape, når 2014-udgaven af Post Danmark Rundt skal køres til sommer. Det har løbsdirektør Jesper Worre offentliggjort på et pressemøde på Mariager i Region Nordjylland.

Rutterne skal på en hård opgave rundt om Mariager Fjord og op af Rebild Bakker, inden de tordner ind over brostenene i centrum af Mariager.

Undervejs udfordres feltet også med tre ture op af den 1,4 kilometer lange og hårde Sødisbakke.

- Vi har fundet en utrolig smuk og krævende rute til 1. etape med udgangspunkt i Mariagerfjord Kommune. Ruten passerer et helt klassisk sted som Rebild Bakker, men desuden har vi fundet nye spændende udfordringer i det nordjyske, samtidig med en tur langs den flotte Kattegatkyst ved Øster Hurup. Finalerundstrækningen i Mariager er fantastisk med brosten og den hårde Sødisbakke tre gange. Der er ingen tvivl om, at tilskuerne kommer til at opleve verdensklasse cykelløb i Mariager den 6. august, siger Jesper Worre.

Løbet bliver afviklet fra den 6. til 10. august. Den resterende del af ruten præsenteres på et pressemøde til marts.

Hollandske Wilco Kelderman vandt etapeløbet i 2013.