DBU vil stoppe teenage-flugt fra fodbolden

Dansk Boldspil Union (DBU) mister halvdelen af sine medlemmer i teenageårene og vil bremse tendensen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Halvdelen af alle danske ungdomsspillere stopper med at spille fodbold, inden de fylder 18 år.

Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer derfor et koncept, der skal hjælpe landets mange fodboldklubber til at stoppe tendensen.

Det store frafald skyldes ifølge projektleder i DBU, Anders Rørtoft-Madsen, at mange børn får travlt med skole, kærester og fritidsjob i teenageårene.

- De unge falder ofte fra i løbet af teenageårene, når blandt andet skole og kammerater begynder at spille en større rolle.

- Hvis tilknytningen til klubben ikke er stærk nok, er det derfor nemt at sløjfe fodbolden for at få mere tid til at hygge med vennerne, siger Anders Rørtoft-Madsen i en pressemeddelelse.

DBU mener, at sociale aktiviteter vil skabe en stærkere tilknytning til klubberne. På baggrund af en række kluberfaringer har unionen udviklet konceptet "ungdomsfodbold 2.0".

I en drejebog vil klubberne fremover kunne finde hjælp til at udvikle sin helt egen strategi og finde inspiration til at fastholde de unge fodboldspillere. Det kan være i form af sociale events såsom klatreture, træning på tværs af køn eller en dygtig ungdomstræner.

I Danmark er der 82.012 ungdomsspillere, viser tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Selv om mange børn stopper i teenageårene, så er det en stigning på 11.542 ungdomsspillere på ti år.

/ritzau/