DBU vil bede politiet undersøge mulig matchfixing i Superligaen

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil have verificeret, om der er foregået matchfixing i to danske fodboldkampe.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil bede politiet undersøge, om der er foregået matchfixing i to danske fodboldkampe, hvor FC Vestsjælland var den ene part.

- Vi vil bede politiet om at undersøge det. Det er nyt for os. Vi vil ikke udtale os yderligere, før vi får verificeret oplysningerne, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer til Ritzau.

Det er fem tyskere, som ifølge Ekstra Bladet er kommet med tilståelser i en matchfixing-sag ved Landsretten i Stuttgart. Sagen begyndte i november.

Sagen drejer sig blandt andet om manipulation af to superligakampe i sidste sæson - FC Vestsjælland-Esbjerg 1-4 (1. november 2014) og FC København-FC Vestsjælland 2-0 (22. februar 2015).

- Gennem telefonaflytninger har vi direkte været i stand til at bevise kontakt mellem de anklagede og spilleren fra den danske klub.

- Det har også kunne konstateres, at den danske spiller er blevet betalt til at agere sådan, at de anklagede har vundet penge på kampe som var manipuleret, siger den tyske anklager Michael Wahl til Ekstra Bladet.

Med tilståelsen erkender de fem ifølge avisen, at de har betalt en FC Vestsjælland-spiller penge for at påvirke udfaldet af kampene.

Den tyske anklager er ikke interesseret i FC Vestsjælland-spillerens del af forbrydelsen, fordi den del af sagen er foregået uden for Tyskland.

- Derfor skal vi ikke sige, hvor mange spillere, der har fået del i bestikkelsen, men det er minimum én, slår Michael Wahl fast over Ekstra Bladet.

/ritzau/

LÆS ALT OM BERLINGSKES DÆKNING AF MATCHFIXING HER.