DBU udelukker seriehold i resten af sæsonen for vold

DBU har straffet FC Albertslund med flere sanktioner, efter at spillere og træner viste voldelig adfærd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Albertslund. Det får store konsekvenser for det sjællandske Serie 2-hold FC Albertslund, at flere spillere fra holdet samt dets træner viste voldelig adfærd i en kamp mod Hundige BK den 17. september.

Både spillere fra Hundige samt kampens dommer blev udsat for voldelige overfald, og på den baggrund har DBU Sjællands disciplinærinstans valgt at udelukke FC Albertslunds Serie 2-hold i pulje 2 i resten af den indeværende sæson, 2016/17.

Det skriver DBU Sjælland på sin hjemmeside.

Klubben må derefter starte i serie 6 fra sæsonen 2017/18. Samtidig blev FC Albertslund idømt en bøde på 7500 kroner for at være årsag til kampens afbrydelse. Derudover er fire spillere blevet idømt længerevarende karantæner.

DBU Sjællands bestyrelsesformand, Ole Jacobsen, finder det "aldeles velvalgt, at disciplinærudvalget har tildelt hårde straffe på baggrund af de sagsakter, der var tilgængelige".

- Personligt tager jeg total afstand fra enhver form for vold og er af den overbevisning, at der skal slås benhårdt ned på vold uanset karakter.

- Der findes ganske enkelt ingen undskyldning for at slå på andre mennesker uanset omstændighederne og ej heller på en fodboldbane, siger Ole Jacobsen.

Også tilskuere tog del i overfaldene, men dem har disciplinærinstansen ikke hjemmel til at sanktionere.

/ritzau/