DBU reagerer på terrorangreb

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer erklærer sig berørt af aftenens terrorangreb i Paris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag skulle have været en nordisk fodboldfest, men med fredagens blodige terrorangreb er der kastet en dunkel skygge henover optakten til aftenens første af to playoff-kampe mellem Danmark og Sverige.

Terrorangrebet i den franske hovedstad, Paris, har ifølge de officielle oplysninger kostet 127 mennesker livet, mens 180 er såret - heraf 80 i kritisk tilstand.

»Vi er alle meget berørt af de tragiske og forfærdelige hændelser i Paris. Vores tanker er hos de efterladte, og vi skal alle stå sammen i denne svære stund,« siger DBUs administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer til dbu.dk.

 

Et af terrormålene var det franske nationalstadion Stade de France, hvor der i aftes blev spillet en venskabskamp mellem Frankrig og Tyskland.

Den franske regering har lørdag morgen aflyst alle sportsbegivenher i og omkring Paris, men i forhold til aftenens kamp i Stockholm, der er programsat til klokken 20.45, er der endnu ikke noget, der indikerer, at kampen skulle blive aflyst. Også selvom fodbold kan virke så uendeligt ligegyldigt på bagkant af et brutalt terrorangreb.

I forhold til sikkerheden til aftenens landskamp mellem Sverige og Danmark, udtaler Claus Bretton-Meyer:

 

»Jeg har fuld tiltro til, at de svenske og danske sikkerhedsmyndigheder har fuld kontrol over situationen og sikrer de bedste forhold både for holdet og for vores mange fans – både før, under og efter kampen i aften og på tirsdag i København. I situationer som denne er det vigtigt, at vi alle bevarer roen og sørger for, at terrorens modbydeligheder ikke stopper vores frie liv.«

 

DBU’s administrerende direktør drøfter her til formiddag med sin svenske kollega, generalsekretær Håkan Sjöstrand fra Det Svenske Fodboldforbund, hvordan holdene kan markere medfølelse til aftenens kamp i Stockholm.