DBU overvejer ny anke

UEFA lemper sanktionerne mod DBU. Men unionen mener fortsat, at straffen for den afblæste Sverigeskamp er for hård og overvejer derfor at anke sagen til sportsdomstolen CAS.

EM-kvalifikationskampen mellem Danmark Sverige den 2. maj i Parken sluttede med et, da en tilskuer løb ind på banen. Michael Gravgaard holder her tilskueren væk. Daniel Agger ses til venstre. Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

Dansk Boldspil-Union, DBU, og det danske landshold bliver ikke straffet nær så hårdt for den afblæste EM-kval-kamp mod Sverige, som det europæiske fodbold-forbund, UEFA, i første omgang havde besluttet. Det blev resultatet af DBUs appel, som UEFAs appeludvalg behandlede i Schweiz i går.

Men DBU er heller ikke tilfreds med den seneste afgørelse, som blev offentliggjort i aftes, og derfor overvejer unionen nu, om man skal gå videre med sagen. For som DBUs kommunikationschef Lars Berendt meddeler:

»Såvel DBU som UEFA har 10 dage efter modtagelsen af den skriftlige begrundelse for afgørelsen, som først forventes midt i juli til at appellere til den internationale sportsdomstol, CAS, i Lausanne. DBUs ledelse vil først fredag (i dag, red.) vurdere, hvorvidt det danske fodboldforbund vil benytte denne mulighed.«

Kampen mod Sverige den 8. juni i Parken blev afbrudt kort før tid ved stillingen 3-3 og Sverige netop var tildelt et straffespark fordi en tilskuer løb på banen og angreb den tyske dommer Herbert Fandel.

Straffen fra UEFAs side var i første omgang, at DBU skulle spille den næste kval-kamp helt uden tilskuere, de næste fire kval-kampe 250 kilometer væk fra København, og at Danmark tabte kampen 0-3. Desuden fik DBU en bøde på 450.000 kroner.

Lempet straf
I går var straffen forvandlet til, at den næste kamp godt må blive med tilskuere på lægterne. At de to næste kampe (mod Liechtenstein og Spanien) skal spilles 140 kilometer væk fra hovedstaden, og at der kun bliver tale om yderligere to kampe uden for København og Parken, hvis der i løbet af de næste to år igen bliver problemer. Bøden er desuden halveret, men resultatet ændres ikke.

»Der er tale om en væsentlig forbedring af vores sportslige, tilskuermæssige og økonomiske situation i forhold til den ualmindeligt høje straf, disciplinærudvalget af uransagelige årsager var kommet frem til,« fastslog DBU-generalsekretær Jim Stjerne Hansen, som var tilstede, da UEFA behandlede appellen. Men som han også konstaterede:

»Vi er isoleret set kun forholdsvis tilfredse med appeludvalgets afgørelse.«

DBU er nemlig principielt meget utilfreds med, at én tilskuers opførsel kan få så store konsekvenser, og DBUs jurister mener ikke, at en afbrudt kamp ifølge UEFAs regelsæt altid bør resultere i et nederlag.