DBU og spillerne indgår delaftale for U21-landsholdet

U21-landsholdet spiller mod Polen i næste uge på en delaftale med DBU. Parterne fortsætter forhandlingerne.

DBU og Spilleforeningen har indgået en delaftale for U21-landsholdet, der i næste uge skal møde Polen. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

DBU og Spillerforeningen har indgået en delaftale for U21-landsholdet, der i næste uge skal møde Polen.

Det oplyser begge parter i en pressemeddelelse.

Dermed slipper U21-herrerne for at stå i samme situation som kvindelandsholdet, der som følge af den verserende konflikt måtte se en VM-kvalifikationskamp mod Sverige blive aflyst.

»Forhandlingerne er meget konstruktive og går fremad,« siger DBU's elitechef, Kim Hallberg.

»Vi har brug for tid til at færdiggøre de samlede aftaler, så derfor har vi indgået en delaftale for U21-herrelandsholdet, der onsdag skal møde ind til træning forud for kampen i næste uge,« forklarer han.

Konflikten mellem DBU og spillerne har stået på i omkring et år og drejer sig om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet og U21-herrerne.

Den hidtidige aftale udløb i begyndelsen af september, og siden har det været usikkert, om de planlagte kampe i efteråret blev afviklet efter planen.

DBU meldte afbud til kvindernes møde med Sverige, men parterne fandt efterfølgende frem til en delaftale, så den efterfølgende kamp i Kroatien kunne gennemføres.

Også U21-landsholdet spillede sine seneste kampe på en midlertidig aftale, og det er altså en lignende løsning, der redder kampen mod Polen.

»Vi er tæt på hinanden og har tillid til, at det sidste kommer på plads. «

»Derfor har vi indgået en delaftale, så vi kan møde op til den planlagte samling på onsdag og spille kampen mod Polen i næste uge,« siger viceanfører Marcus Ingvartsen på vegne af U21-landsholdet.

De danske talenter er startet stærkt i EM-kvalifikationen med fire sejre i lige så mange kampe. Polen er noteret for to sejre og en uafgjort efter tre kampe.

Kampen mellem Polen og Danmark spilles i Gdynia på næste tirsdag.

/ritzau/