DBU lun på Århus

AGF's hjemmebane, NRGi Park ligner en kommende hjemmebane for det danske landshold, når holdet skal møde Liechtenstein og Spanien i EM-kvalifikationen.

Noget kan tyde på, at NRGi Park i Århus, hvor AGF normalt hører til, bliver den midlertidige hjemmebane for det danske fodboldlandshold.

Dansk Boldspil Union (DBU) skriver i en pressemeddelelse, at NRGi Park er det naturlige valg som hjemmebane til EM-kvalifikationskampene mod Liechtenstein den 12. september og Spanien den 13. oktober. Danmark er blevet smidt ud af holdets normale hjemmebane, Parken, efter skandalekampen mod Sverige i sidste måned, hvor en beruset tilskuer løb ind på banen og angreb kampens dommer. Det Europæiske Fodbold Forbund (UEFA) gav DBU en straf på fire kampe væk fra Parken samtidig med, at kampene skulle spilles 250 kilometer væk fra Parken. Men efter en anke fra DBU ændrede UEFA's appeludvalg torsdag dommen til to kampe og 150 kilometer.

DBU meddeler også, at de vil afvente UEFA's skriftlige redegørelse for, at 0-3-nederlaget, som Danmark blev dømt til efter kampen, stadig står ved magt, før de eventuelt vælger at anke resultatet til Den Internationale Sportsdomstol (CAS). Redegørelsen modtager DBU om to uger, hvorefter DBU har 10 dage til at anke.

/ritzau/