DBU kæmper fortsat for at komme af med Sepp Blatter

soccer-euro4214
DBU vil gerne af med FIFAs nuværende præsident, Sepp Blatter.
Læs mere
Fold sammen

DBU kæmper videre for at komme af med FIFAs nuværende præsident, Sepp Blatter. Det siger formand i DBU, Jesper Møller, i et interview med DR Sporten.

105 ud af 209 medlemslandslande skal stemme på en modkandidat til Sepp Blatter ved præsidentvalget 29. maj i Zürich, hvis DBUs drøm om at få en ny boss sat ind på den mest magtfulde position i international fodbold skal gå i opfyldelse.

Det bliver svært at opnå, for den 79-årige schweizer er storfavorit til at genvinde titlen, og det afrikanske fodboldforbund, CAF, har allerede meldt ud, at 54 afrikanske lande sætter kryds ud for Sepp Blatter. Men Jesper Møller giver ikke op af den grund.

»Vi og andre lande i Europa kritiserer FIFA i forhold til good governance, gennemskuelighed, transparens og åbenhed. Det tror vi simpelthen ikke på, at vi kommer videre med, før vi får skiftet Blatter ud,« siger Jesper Møller til DR Sporten.

»Jeg kan ikke støtte Blatter, det ved han godt. Det tager han stille og roligt. Sikkert fordi han er storfavorit,« siger Møller.

Luis Figo, der har en glorværdig fodboldkarriere i Real Madrid og FC Barcelona på cv'et, Jordans prins Ali Bin Al Hussein og den hollandske fodboldpræsident Michael van Praag stiller op som modkandidater til Sepp Blatter.

I februar var Luis Figo på besøg i København for at fiske stemmer.

DBU vil først officielt udpege en kandidat lige op til valget.