DBU forklarer Barcelona-afslag: Derfor siger vi nej

Allan Simonsen, ambassadør for Barcelonas akademi sammen med borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen, ved præsentationen af akademiet. »DBU må jo have deres grunde,« konstaterer den tidligere landsholdsstjerne.
Læs mere
Fold sammen

Børn skal behandles som børn - ikke som små voksne. Og så skal der også gerne være talenter i den danske Superliga om både fem og ti år.

Sådan lyder kort sammenfattet DBUs argumenter for at sige nej til den catalanske storklub Barcelonas planer om at etablere et fodbold-akademi for drenge på mellem seks og 16 år i Ballerup.

»Vi kan ikke stå inde for sådan et akademi, hvor man foretager en udvælgelse helt ned til seksårs-alderen. Børn skal trives og finde glæde ved fodbold, de skal behandles som børn. Det her akademi ser ud til at handle om udvælgelse - og ikke udviking. Det laver ikke op til DBUs retningslinjer og værdier,« fastslår næstformand Bent Clausen.

Han forklarer, at Barcelona ikke kan starte et akademi på dansk grund uden grønt lys fra DBU. Ifølge det internationale fodboldforbund FIFAs regelsæt om fodboldakademier, så skal det nationale forbund godkende det, hvis en klub fra et andet land ønsker at grundlægge et fodboldakademi på dansk jord.

Clausen tilføjer, at emnet er diskuteret vidt og bredt internt i DBU, og der var enighed i alle de forskellige udvalg om at sige nej. I andre lande kan det dog godt give mening at sige ja tak til sådan en akademi, mener han.

»Der er store forskelle fra land til land, og i Danmark har vi en meget stærk foreningskultur. Der kan vi selv tage vare på vores talenter, mens i andre lande vil det måske være godt for talentarbejdet, hvis Barcelona kommer med et nyt akademi.«

 

»De danske klubber har nogle krav, som de skal overholde i forhold til talentarbejdet for enten at få A-, B- eller T-licens. Samtidig vil vi også gerne sikre, at der er danske talenter i Superligaen om både fem og ti år,« fastslår DBUs næstformand.

Morten Olsen, der igennem en lang årrække som landstræner har sat sine store fingeraftræk på DBUs holdninger, vil ikke kommentere på DBUs afvisning af Barcelona.

 

»Det er jeg ikke blevet inddraget i, så det har jeg ingen kommentarer til,« siger landstræneren.

Den tidligere landsholdsstjerne og Barcelona-spiler, Allan Simonsen, var udpeget til en rolle som ambassadør for talentakademiet. Men han er også meget fåmælt om DBUs afslag.

»Det vil jeg ikke kommentere, men DBU må jo have deres grunde,« konstaterer han.