DBU forbyder Barcelonas talentakademi i Ballerup

DBU forbyder Barcelonas talentakademi i Ballerup. Fold sammen
Læs mere

FC Barcelona får ikke lov at oprette et talentakademi i Ballerup af Dansk Boldspil-Union (DBU), skriver DBU i en pressemeddelelse. I slutningen af marts nåede glæden ellers fine højder mange steder, da de katalanske giganter afslørede sine planer på et pressemøde i Ballerup.

Men med DBUs afvisning må FC Barcelona lede efter den nye Messi andre steder i verden.

DBU kan ikke stå inde for, at FC Barcelona eller andre internationale fodboldklubber ønsker at udvælge børn helt ned til seks år til deres fodboldakademi. Derfor besluttede en samlet DBU-bestyrelse på lørdagens bestyrelsesmøde at afvise den spanske klubs ønske om et helårsakademi i Danmark.

Ifølge pressemeddelelsen har målet fra FC Barcelonas side været at udvælge fodboldspillere i alderen 6-16 år ud fra deres fodboldfaglige kompetencer, men det står ikke på mål med de danske værdier, mener Bent Clausen, næstformand i DBU og formand i Breddeudvalget, der sammen med Udvalget for Professionel Fodbold har kigget grundigt på projektet.

»Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårs-alderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø. Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let. Hvem samler det barn op?,« siger Bent Clausen.

DBU har etableret et regelsæt, 'DBUs Holdninger og Handlinger', for at værne om børnenes tryghed og trivsel, og her lever et udenlandsk talentakademi ikke op til kravenene.

»Det er ikke godt for børnene at indgå i et benhårdt vind-eller-forsvind miljø, selvom de ligger i toppen af deres aldersgruppe. Det fokus, der er på, at de skal præstere, er både usundt og kan meget vel give bagslag og gøre, at de i stedet mister lysten til fodbold og dermed ryger helt ud af fodboldsystemet,« siger Bent Clausen.

DBU mener også, at det på sigt vil kunne skade de danske talentklubber, hvis først der bliver givet grønt lys til en klub af FC Barcelonas størrelse.

»Vi skal værne om talentudviklingen i dansk fodbold, og hvis vi tillader et akademi fra FC Barcelona i dag, er det måske andre storklubber i morgen. På sigt, om 10-15 år, kan talentudviklingen i Danmark så varetages af internationale storklubber uden danske interesser og på bekostning af de danske talentudviklingsklubber,« siger Bent Clausen

Første casting på talentakademiet skulle allerede have været afholdt 9.-10. maj, men det får FC Barcelona altså ikke lov til.