DBU-boss støtter Luis Figo som FIFA-præsident

Luis Figo har  meldt sit kanditatur til sædet som FIFA-præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIGUEL GUTIERREZ

Den pensionerede fodboldspiller Luis Figo meddeler onsdag eftermiddag over for CCN, at han stiller op til kampen om at blive FIFAs næste præsident - en post, som Sepp Blatter lige nu bestrider. Og Figo gør det med en dansk underskrift i bagagen.

Den danske DBU-boss Jesper Møller har således støttet den tidligere Barcelona- og Real Madrid-stjerne i sin mission. Det er sådan, at eventuelle præsidentkandidater skal melde sig inden for de nærmeste dage, og for at få lov at stille op kræver det underskrifter fra fem medlemslande.

En af dem har Luis Figo fået af Jesper Møller, der i samme ombæring understreger, at det ikke er ensbetydende med en egentlig stemme.

»Det drejer sig om at få et så bredt felt med så mange forskellige profiler som muligt,« siger Jesper Møller til dbu.dk.

Han tilføjer:

»Mit ønske har hele tiden været at sikre, at vi får en decideret valgkamp og dermed en åben debat om FIFA’s udvikling og de opgaver, det internationale fodboldforbund står foran i de kommende år. Jeg har haft lejlighed til at snakke med flere af kandidaterne herunder senest med van Praag og Luis Figo, og vi har nu nogle spændende kandidater. Og så vil jeg på demokratisk vis lade debatten afgøre hvilken kandidat, vi ender med at stemme på,« siger Jesper Møller.

Selv smerter det Luis Figo at se, hvordan FIFA de seneste år har været fremstillet, nemlig som en organisation fuld af korruption.

»Jeg holder så meget af fodbold, og det, jeg ser omkring FIFA i øjeblikket, bryder jeg mig ikke om,« siger Luis Figo.

Jerome Champagne, Prince Ali Bin Al-Hussein og Michael van Praag har også meddelt, at de gerne vil vælte Sepp Blatter, og Luis Figo får også konkurrence af den tidligere fodboldspiller David Ginola.

Afstemningen finder sted ved en FIFA-kongres 29. maj. Her skal 209 FIFA-medlemmer stemme på deres favorit.