DBU angriber hemmelig løn i Uefa-top

DBU og en ekspert undrer sig over, at Uefa ikke vil offentliggøre, hvad magtfulde ansatte tjener.

DBU-formand Jesper Møller har i et år forgæves arbejdet for at få større gennemsigtighed omkring lønnen til medlemmerne af Uefas eksekutivkomité. Free/Hansen Michael Fold sammen
Læs mere

København. I årevis har honorarerne til medlemmerne i den magtfulde eksekutivkomité i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) været hemmelige. Det er de stadig - også for de 55 fodboldforbund, der er medlem af Uefa.

Men står det til Dansk Boldspil-Union (DBU), skal lønsedlerne frem på bordet. Det vil være et stærkt signal at sende, efter at skandaler om magtmisbrug og økonomisk vinding er væltet ned over fodboldbosser verden over det seneste år.

Det siger DBU's formand, Jesper Møller, til Politiken.

- Der er behov for åbenhed, nu hvor fodbolden har været igennem så meget. Hvis ikke vi har indsigt i, hvad folk på tillidsposter får, kan vi ikke gennemskue de økonomiske transaktioner i Uefa, siger Møller, der har arbejdet det seneste år for at få honorarer til at fremgå af regnskabet.

- Derfor regner jeg også med, at det kommer med i næste regnskab - ellers vil jeg spørge efter det igen, for nu kan vi ikke vente længere, siger han til avisen.

Ifølge Politiken udbetalte Uefa i 2013-14 26 millioner kroner til eksekutivkomitéens 16 medlemmer. Det giver en årsløn på lidt over 1,6 millioner kroner.

Jens Sejer Andersen, der er international chef i Play the Game, som arbejder for gennemsigtighed og demokrati i sport, kritiserer også Uefas lukkethed.

- Det er skandaløst. Hvordan kan de så overhovedet føre kontrol med ledelsen og vurdere effektiviteten af den organisation, de har ansvar for? Det kan de jo ikke, siger han til Politiken.

Uefas eksekutivkomité har et dansk medlem i form af den tidligere DBU-formand Allan Hansen. Han fortæller til avisen, at han ikke har noget imod at fortælle om sin løn, men at hans kontrakt ikke tillader det.

/ritzau/