Danskerne glæder sig til tidlig gruppefinale

Det ligner allerede i tredje kamp en duel om gruppens førsteplads, når Danmark møder Tyskland i morgen

Læs mere
Fold sammen

Det ligner en tidlig gruppefinale i morgen aften, når Danmark møder Tyskland.

Tyskerne har fået maksimal pointhøst efter de første kampe mod Polen og Rusland, og de har dermed bragt sig i en fordelagtig position i spillet om gruppens førsteplads, som vil give den på papiret letteste vej i knald-eller-fald-kampene.

Men Danmark er - trods skuffelsen mod Argentina - stadig favorit til at sætte sig på gruppens dukseplads. Ifølge Hans Lindberg, der har et stort kendskab til de tyske spillere efter en lang årræke i HSV Hamburg, kommer det til at koste mange blå mærker, men han vurderer, at det er en kamp, som Danmark skal vinde.

»Hvis vi taber den kamp, sætter tyskerne sig nok på førstepladsen, og det vil vi selvfølgelig ikke have. Jeg synes, at vi skal slå tyskerne. Det bliver hårdt, de spiller fysisk og er godt besat på positionerne, men jeg synes, vi har kvaliteterne og niveauet til at matche dem og vinde den kamp,« lyder analysen fra Lindberg.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson er vanen tro ikke så offensiv i sine udmeldinger.

»Vi går ind til den kamp for at vinde den, men vi ved, at Tyskland har præsteret godt og vundet de første to meget svære kampe. De er fulde af selvtillid. Vi vil meget gerne vinde den kamp, men vi ved, at det er en 50/50-kamp, men vi går efter sejren,« lyder det fra landstræneren, som glæder sig over, at Mikkel Hansen fik gang i sit spil mod Saudi-Arabien.

»Jeg så nogle mål fra Mikkel (Hansen, red.). Han gjorde det fornuftigt. Det betyder meget for mig og for holdet at få Mikkel Hansen i gang. Det var fint at se nogle mål fra ham, og så tog jeg beslutningen om at hvile ham. Man vil ikke have nogle skader i sådan en kamp her. Vi ved, at det bliver en kæmpe opgave mod Tyskland,« siger islændingen.

Netop Mikkel Hansen har endnu ikke det store kendskab til tyskerne, men han forventer, at Danmark skruer op for blusset, når det virkelig gælder.

»Mod Tyskland lægger vi lige et niveau eller to på. Det bliver spændende at se, hvad de har at byde på i morgen, når vi skal forberede os på dem. Jeg har ikke set dem spille endnu, så jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente. Men jeg synes, de har et fornuftigt hold,« lyder det fra Mikkel Hansen, der glæder sig til at møde et hold med mere kvalitet end de mandskaber, som Danmark har mødt indtil videre.

»Som spiller vil man altid gerne måle sig mod nogle af de bedste spillere, og det har de. Så det glæder jeg mig rigtig meget til.«