Danskere savnede VAR i Schweiz: To kendelser gik os imod

VAR kunne være blevet brugt til at efterse det schweiziske 1-0-mål plus en tvivlsom offside, mener danskere.

Kampens dommer, sloveneren Damir Skomina, havde et par kendelser i løbet af 3-3-kampen mod Schweiz, som måske var blevet ændret ved et gennemsyn med VAR, mener Lasse Schöne og Mathias Zanka Jørgensen. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

To dommerkendelser gik de danske landsholdsspillere imod i tirsdagens 3-3-kamp på udebane mod Schweiz i EM-kvalifikationen.

Derfor kunne kampen meget vel have fået et andet udfald, hvis videodommersystemet VAR (Video Assistant Referee) var blevet benyttet i Basel.

Midtbanespilleren Lasse Schöne hæfter sig ved hjemmeholdets 1-0-scoring efter små 20 minutter, hvor en schweizisk angriber tydeligt har armen på bolden. Det burde have givet et dansk frispark.

Efter pausen fik danskerne også underkendt et mål for en offside, som var tvivlsom.

»Det er to rimeligt store kendelser, han ikke fløjter for os. Så der havde VAR været dejligt«, siger Lasse Schöne til TV2 Sport.

Mathias »Zanka« Jørgensen undrer sig især over, at dommeren overså en schweizisk arm på bolden ved 1-0-målet.

Ifølge forsvarsspilleren gav dommeren inde på banen udtryk for, at den schweiziske angriber havde tæmmet bolden med brystkassen og ikke armen.

»Zanka« Jørgensen havde derfor gerne set, at VAR var blevet brugt i Basel.

»Det er ikke godt nok af dommeren, og det tror jeg også godt, han ved. Heldigvis taber vi ikke kampen på grund af det,« siger forsvarsspilleren til TV2 Sport.

Danmark var bagud med 0-3, før et stort comeback i kampens sidste ti minutter sikrede gæsterne det ene point.

Kampen mod Schweiz var Danmarks første af otte på vej mod EM i 2020. Næste opgave er 7. juni på hjemmebane mod Irland. Ud over Schweiz og Irland er Danmark i gruppe med Gibraltar og Georgien.

/ritzau/