Danskere klappede kasser ind i Norge og Sverige

Mike Jensen (i midten) blev dobbelt målscorer for Rosenborg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mike Jensen og Christian Gytkjær kom begge på scoringstavlen, da Rosenborg besejrede Haugesund med 5-3 i den norske Tippeliga. Også danske Lasse Vibe kunne juble over at have fået netmaskerne til at blafre, da IFK Göteborg klaskede Helsingborg i Allsvenskan.

Superligaen holder sommerferie, og Danmark kvalificerede sig ikke til VM i Brasilien. Det behøver dog ikke betyde, at alle danske fodboldspillere tager sig en slapper i sommervarmen. Tværtimod.

Et hurtigt blik over søndagens resultater i Norge og Sverige vidner om danskere, der i den grad er i spille- og mållhumør.

I Norge blev der scoret hele otte mål i kampen mellem Rosenborg og Haugesund - fire af dem sat ind af danskere. Rosenborgs midtbanemotor Mike Jensen fik to gange bolden over stregen. Det samme gjorde Haugesunds Christian Gytkjær, men desværre for gæsterne var det ikke nok til at besejre det stærke hjemmehold fra Trondheim, der vandt det målrige opgør med 5-3.

Med sejren overhaler Rosenborg Odd, der inden kampen lå på tredjepladsen. Odd har dog spillet en kamp mindre end Rosenborg.

Også i Sverige løb en dansker med en stor del af opmærksomheden. IFK Göteborgs Lasse Vibe udlignede Helsingborgs tidlige 1-0-føring i kampen i den bedste svenske række, og den danske angriber nettede igen i første halvleg, da han bragte IFK Göteborg foran med 3-1.

IFK Göteborg, der for nylig skuffede ved at spille 0-0 mod Fola Esch i Europa League-kvallen, vandt kampen med 6-2 og indtager i skrivende stund fjerdepladsen i Allsvenskan. Lasse Vibe står noteret for syv scoringer i ni kampe.