Danskerbil er fortrængt fra føring ved daggry i Le Mans

David Heinemeier Hanssons Porsche er blevet overhalet. I den hurtigste klasse har Porsche kurs mod sejr.

Toyotas to biler i LMP1-klassen ligger begge i top-3 ved daggry søndag Le Mans. Scanpix/Jean-francois Monier Fold sammen
Læs mere

Med ni timer igen af årets 24-timers-løb i Le Mans er der ikke længere danskere i front i nogen af løbets bilklasser.

Porschen med nummer 88 med danske David Heinemeier Hansson blandt kørerne måtte tidligt søndag morgen overlade føringen til en Ferrari-racer i GTE Am-klassen.

Danskeren sad ikke selv bag rattet, da teamet mistede føringen.

I samme klasse finder man på niendepladsen det rent danske team med Mikkel Mac, Johnny Laursen og Christina Nielsen. Sidstnævnte er den første danske kvinde, der stiller op i løbet.

I GTE Pro-klassen er Jan Magnussen og teamkammeraterne i Corvetten søndag morgen langt fra podiepladserne. Forhåndsfavoritterne ligger aktuelt nummer ni.

Michael Christensen er i samme klasse med hos Dempsey-Proton Racing, der ligger nummer fem, mens de to danskere Nicki Thiim og Marco Sørensen kører for Aston Martin Racing og er på en fjerdeplads søndag morgen.

Le Mans afvikles i år uden danskere i prototypeklassen (LMP1). I den klasse har Danmark stolte traditioner med Tom Kristensens ni sejre.

I topklassen fører Porsche 15 timer inde i løbet foran Toyotas to racere med startnumrene 6 og 5. Toyota havde længe ligget i front, men der blev vendt op og ned på top-3 på kort tid, da begge Toyotas biler kørte i pit.

Inden længe skal der skiftes chauffør i Porsche-bilen, og så kommer Toyota formentlig i front. Toyota har aldrig tidligere vundet i den hurtigste klasse ved Le Mans.

Der er kun knap fem sekunder mellem den førende Toyota og Porsche-raceren på andenpladsen.

Årets løb blev skudt i gang lørdag klokken 15 i regnvejr. Men de seneste mange timer er blevet kørt i tørt føre, og vejrudsigten tyder på, at vinderen kan løfte trofæet søndag eftermiddag i tørvejr.

/ritzau/