Dansker triumferer i Le Mans – Magnussen-bil skuffer

Kevin og Jan Magnussen endte langt nede i rækkerne i Le Mans næstbedste klasse, men to danskere nåede podiet.

Toyotas bil med nummer 7 på siden vinder Le Mans samlet. François Mori/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 24-årige racerkører Nicklas Nielsen triumferede søndag i Le Mans.

I den fjerdebedste klasse, GTE Am, var danskeren bag rattet i sin Ferrari, da det legendariske franske racerløb efter 24 timer sluttede klokken 16.00.

Nicklas Nielsen har været AF Corse-teamets stærkeste kort, og med blinkende lygter fejrede han sejren, da han trillede bilen forbi det ternede flag.

»Det er sindssygt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige,« siger en lykkelig Nicklas Nielsen til TV 2.

»Jeg har et godt team, og så er jeg selvfølgelig selv hurtig. Det hele gik op i en højere enhed,« siger han og afslører, at han skal have »et par øl i aften«.

Med franske François Perrodo og italienske Alessio Rovera træder Nicklas Nielsen dermed op på podiets øverste trin.

Løbets samlede vinder blev Toyotas hypercar med nummer 7 på siden. Det sørgede britiske Mike Conway, japanske Kamui Kobayashi og argentinske Jose Maria Lopez for. Toyotas anden bil med nummer 8 tog andenpladsen.

I den næstbedste klasse, GTE Pro, var der også dansk islæt på podiet.

Michael Christensens Porsche 911 sluttede således som nummer tre efter en Ferrari og en Corvette. Franske Kevin Estre kørte Porschen over stregen.

Den rent danske bil med Jan Magnussen, Kevin Magnussen og Anders Fjordbach endte på 17.-pladsen i LMP2-klassen efter nogle meget svære 24 timer.

High Class Racing-teamet havde høje forventninger, men ugen igennem har topfarten manglet, og det var også tilfældet i selve løbet.

Det startede ellers godt i regnvejret lørdag med Kevin Magnussen ved rattet, men flere uheld og værkstedsbesøg kostede mange pladser, og løbet kom aldrig til at leve op til forventningerne.

Næste år bliver Kevin Magnussen en del af Peugeots hypercar-satsning, og dermed får vi ikke en gentagelse af årets makkerskab med farmand Jan.

Den anden bil i High Class Racing-teamet med Dennis Andersen og Marco Sørensen blev løbets bedste danskerbil i den samlede stilling. Den endte som nummer 18 samlet og som nummer 13 i LMP2-klassen.

I GTE Am-klassen, hvor Nicklas Nielsen kom på tredjepladsen, var Michelle Gatting også med. Sammen med Rahel Frey og Sara Bovy kørte hun sin Ferrari ind på niendepladsen i klassen.

/ritzau/