Dansker skal hjælpe klassementsrytter og sprinter i Giro

Christopher Juul-Jensen skal i de kommende uger køre sit tredje Giro d'Italia.

Forårets sidste cykelklassiker
Christopher Juul-Jensen var med til OL i august. Fra fredag deltager han i Giroen. Reuters/Paul Hanna
Læs mere
Fold sammen

Cykelrytteren Christopher Juul-Jensen er mandag blevet udtaget til Orica-Scotts Giro d'Italia-hold.

Det bliver tredje gang i karrieren, at den 27-årige dansker skal køre Italien Rundt, senest var han med i 2015. Sidste år deltog han i Tour de France.

I Giroen har hans hold fokus på to opgaver:

Stortalentet Adam Yates skal køre Giroen for første gang, og her skal sidste års nummer fire i Tour de France forsøge at køre sig i klassementets top-10, og samtidig skal han gerne vinde løbets ungdomstrøje.

Den trods alt beskedne målsætning i klassementet skal ses i lyset af, at prominente navne som Nairo Quintana (Movistar), Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) og Thibaut Pinot (FDJ) jagter en samlet sejr i løbet.

På de flade etaper skal Christopher Juul-Jensen og hans holdkammerater forsøge at hjælpe den australske sprinter Caleb Ewan frem til etapesejre.

- Vi vil blande vores fokus mellem Adam i bjergene og Caleb på de flade etaper. Det er en vanskelig blanding, men vi er ikke de eneste, som gør det, og jeg er sikker på, at vores trup kan jagte begge mål og få succes.

- Vi vil helt sikkert have noget at koncentrere os om hver eneste dag i de næste tre uger, siger sportsdirektør Matt White ifølge holdets hjemmeside.

Giroen begynder fredag og varer frem til 28. maj. Sidste år vandt Vincenzo Nibali.

/ritzau/