Dansker med i kæmpe Chelsea-fiasko: Dukket af sekundahold

Andreas Christensen gav sig fuldt ud i Chelseas sejr over Bradford.
Læs mere
Fold sammen

Andreas Christensen fik lov at spille i samtlige 90 minutter, da Chelsea lørdag eftermiddag blev ydmyget og chokerende tabte med 2-4 til Bradford i FA Cup'ens fjerde runde.

Den blot 18-årige dansker fik sin debut for Chelsea tilbage i august, da Premier League-holdet mødte Shrewsbury i den engelske Carling Cup. Siden da er det ikke blevet til spilletid for førsteholdet, før Jose Mourinho foretrak ham lørdag eftermiddag hjemme på Stamford Bridge.

Her var han placeret på højrebacken, da hans favoritposition som midterforsvar var optaget af de normale førsteholdsspillere Kurt Zouma og Gary Cahill. Alligevel fik han dog stor ros med på vejen af Chelseas egne radiokommentatorer, der var godt tilfredse med ham.

Godt tilfredse må de også have været med resten af Chelseas hold i første halvleg. Først var det Gary Cahill og dernæst Ramires, der bragte London-klubben foran med 2-0 efter en lille halv time.

Men Bradford fra Englands tredjebedste række gav dog ikke op og fik hurtigt reduceret på et langskud af Jon Stead.

Da anden halvleg blev fløjtet i gang var det stadig med Andreas Christensen på banen, mens Chelseas anden unge forsvarsspiller Nathan Ake forblev på bænken. Det viser i den grad, at Jose Mourinho har tiltro til danskerens evner.

Det bliver også kun bekræftet af, at Chelsea arbejder på at få forlænget aftalen med stortalentet, der er på kontrakt til 2016.

Hverken han eller resten af Chelseas forsvar var dog i stand til at gøre det store ved udeholdets Filipe Morias, der et kvarter før lukketid bragte balance i regnskabet. Og de kunne gøre endnu mindre, da Andy Halliday bragede bolden op i hjørnet med den slags afslutninger man dårligt kan forvente, at Peter Cech skal redde i de sidste minutter.

Til sidst blev ydmygelsen total, da League One-klubben gjorde det til 2-4. Med nederlaget er Chelsea højst overraskende ude af turneringen før det for alvor blev sjovt.

Danskerne

En anden Christensen fik også fuld spilletid, da Fulham var på en svær opgave ude mod Sunderland. Her fik danske Lasse Vigen Christensen lov til at boltre sig ude på højrefløjen. Her fik undertippede Fulham en gave halvvejs gennem anden halvleg, da Sunderlands Jack Rodwell fik sit andet gule kort og måtte tidligt i bad.

Championship-holdet fik dog ikke udnyttet overtallet i kampen, der endte 0-0, og derfor skal de to klubber ud i en ny kamp.

Også Christian Eriksen fik spilletid, da Tottenham måtte forlade turneringen efter et 1-2 nederlag hjemme mod Leicester. Danskeren kom på banen med 25 minutter igen, da Spurs var foran med 1-0. Siden gik det dog helt galt for Tottenham mod Premier League-rivalerne.