Dansker leverer VM-sensation mod japaner

fdsgdr54467547fff
Læs mere
Fold sammen

Jonathan Groth spillede en af karrierens bedste kampe og skabte sensation i bordtennis-VMs første runde i kinesiske Suzhou med sejr over verdens nr. 25, japaneren Kenta Matsudaira.

Sejren sættes i relief af, at japaneren nåede kvartfinalen i det seneste VM i Paris, og at den 22-årige danske mester er rangeret som nr. 134 i verden.

Jonathan Groth vandt 4-3 med 11-5 i afgørende sæt i en kamp på højt internationalt niveau. Som coachen Linus Mernstein sagde efter kampen:

»Det var en stor sejr over en stor spiller. Det var fantastisk at se, at Jonathan kunne holde et så højt spillemæssigt og mentalt niveau i en kamp over syv sæt. Jeg har aldrig set ham spille bedre.«

Jonathan Groth var en lykkelig mand efter sejren.

»Der var perioder, hvor jeg var ved at miste troen på, at jeg kunne vinde. Jeg er meget tilfreds med, at jeg holdt hovedet koldt og på afgørende tidspunkter kunne bevare initiativet,« siger han.

»Det var vigtigt at variere spillet og ikke buse for meget på, for så bliver han bedre og bedre, og man får bolden hurtigere tilbage. Jeg kunne mærke, han blev nervøs. Det gav ekstra tro på, at jeg kunne vinde. At slå nr. 25 i et VM er nok det største resultat, jeg har nået.«

I anden runde onsdag venter tjekken Lubomir Jancarik, nr. 145 i verden. Vinderen er blandt de 32 sidste.

Kasper Sternberg, verdens nr. 138, blev i første runde slået i seks sæt af af brasilianeren Hugo Calderano, verdens nr. 60.

I doublen blev det danske par, der er tidligere EM-sølvvindere, slået 2-4 i en tæt og nervepirrende fight af nordkoreanerne Kim Hyok Bong og Pak Sin Hyok.

Groth og Sternberg havde to sætbolde til udligning til 3-3 i sæt.