Dansker-kasser i belgisk mesterskabskamp og sæsonens sidste Ajax-kamp

Viktor Fischer kom søndag på måltavlen for Ajax, men holdet endte med at tabe 2-1 til Dordrecht. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viktor Fischer scorede sit tredje Ajax-mål på to kampe, mens Lasse Nielsen med sin scoring var med til at sikre tre vigtige point i den belgiske mesterskabskamp.

For danskerklubben Ajax Amsterdam var der i søndagens kamp mod Dordrecht ikke andet at spille for end ære. Klubben havde allerede sikret sig sølvet i den hollandske liga, hvor guldet i år går til PSV Eindhoven.

Alligevel var danske Viktor Fischer opsat på at slutte sæsonen godt af efter at have siddet ude i næsten 15 måneder med en skade. Efter 57 minutter havnede en tilfældig bold hos danskeren, som iskoldt drejede bolden over i det lange hjørne med sin højrefod. Hans tredje mål i de seneste to kampe. Tre minutter efter scoringen blev han udskiftet.

Uheldigt for ham og Ajax gik dampen af holdet, og med to Dordrecht-scoringer i den sidste halv time af kampen endte det hele med et Ajax-nederlag på 1-2. Viktor Fischer var ikke den eneste dansker, der var på banen for Ajax. Lasse Schöne fik fuld spilletid, mens Lucas Andersen blev skiftet ind til det sidste kvarter.

I Hollands naboland Belgien er der stadig hidsig kamp om guldet. Her er de i gang med playoff, hvor Gent fører foran Club Brugge. Netop disse hold mødtes søndag eftermiddag, hvor danske Lasse Nielsen åbnede for målscoringen efter fem minutter. Den tidligere AaB-spiller fik lov til at lave en af de nemmere scoringer i hans karriere ved at prikke bolden ind tæt foran mål.

Begge hold scorede efterfølgende to gange hver, og derfor endte det med en Gent-sejr på 3-2. Holdet har nu 46 point - fem foran Club Brugge og Anderlecht. Sidstnævnte har dog spillet en kamp færre. Den bliver spillet søndag aften klokken 18 mod Standard Liege.