Dansker bag bedste NHL-start i 70 år

Læs mere
Fold sammen

Danske Frederik Andersen har fået den bedste start på sin karriere af alle NHL-keepere siden 1944.

Den flotte start blev bare udbygget søndag nat, da han sammen med holdkammeraterne fra Anaheim Ducks leverede et fint comeback på hjemmebane mod Nashville Predators.

Nede med 3-2 fik Ducks' Francois Beauchemin udlignet til 3-3 kort før tid. I den efterfølgende straffeslagskonkurrence nuppede Frederik Andersen to skud, hvoraf det ene var en sand klasseredning, der har mødt kæmpe ros på de sociale medier. Og så var det nemt for holdkammeraterne at sikre sejren i den anden ende.

Sejren var den 42. i Frederik Andersens karriere ud af 58 mulige. Og det er den bedste start for en målmand i NHL, siden Montreals Bill Durnan vandt 42 af de første 55 kampe i 1944.

Frederik Andersen bliver mange steder nævnt som et af de største målmandstalenter i ligaen. Og 'desværre' betyder hans mange gode præstationer, at Anaheim Ducks er på vej mod slutspillet, og dermed kan det danske landshold godt kigge langt efter Frederik Andersen, når VM-slutrunden løber af stablen i maj.

Sejren var også god for hele holdet, da den udbygger Anaheim Ducks' føring i Pacific divisionen. Her ligger de i front med 58 point, hvilket er 11 mere end Vancouver Canucks og Jannik Hansen, der dog har et par kampe i hånden.

Derfor har Frederik Andersen også mulighed for i denne sæson at blive den første dansker nogensinde, der vinder NHL-titlen - også kendt som Stanley Cup-trofæet.

Frans Nielsen var også i kamp søndag aften, da han sammen med resten af mandskabet fra New York Islanders tabte 5-2 til Edmonton Oilers.