Danske VM-kvinder bøjer sig for hollandsk soloshow

Hollænderne var alt for stærke for det danske kvindelandshold i lørdagens linjeløb ved VM.

De orangeklædte hollændere dominerede totalt i lørdagens linjeløb for kvinder. Ben Stansall/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Løbet udviklede sig præcis som forudset, og taktikken lykkedes langt hen ad vejen. Alligevel var de danske ryttere ikke i nærheden af en VM-medalje i kvindernes linjeløb, der udviklede sig til et hollandsk show.

Som planlagt kom Cecilie Uttrup Ludwig med i udbruddet, da feltet brækkede over på stigningerne i den første del af ruten. Men den 24-årige dansker tabte pusten og faldt til sidst tilbage til hovedfeltet.

- Jeg synes egentlig, jeg havde det ret hårdt meget af tiden. Benene var ikke til mere. Vi forsøgte at holde os til, men der var ikke mere at skyde med, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Annemiek van Vleuten havde til gengæld rigeligt med styrke i stængerne og kørte de sidste 100 kilometer alene, inden snart 37-årige hollænder endelig kunne fejre sin første VM-titel i linjeløb - Hollands tredje på stribe.

Dermed tog hun hævn for skuffelsen på enkeltstarten tidligere på ugen, hvor hun "kun" blev nummer tre.

Mens van Vleuten jublede over sejren, kørte landsmanden Anna van der Breggen ind på sølvpladsen, mens en tredje hollænder, Marianne Vos, vandt hovedfeltets spurt og blev nummer seks.

Cecilie Uttrup erkender da også, at det er svært at hamle op med hollænderne, når de er i det humør.

- Åh, jeg tror, vi skal hjem og træne noget hårdere, så det vil jeg gøre, siger hun.

Den seneste ikke-hollænder, der har vundet VM, er Amalie Dideriksen, men denne gang kunne hun kun bøje sig i støvet for konkurrenterne.

- Det viser bare, hvor stærk Holland er som nation, og hvor stærk Annemiek er. Jeg tror, hun havde noget at bevise efter enkeltstarten, så hatten af for hende. Det var virkelig stærkt kørt.

- I dag (lørdag, red.) kunne vi ikke gøre så meget ved det. Vi gjorde det bedste, vi kunne. Og så kan man vel ikke forlange så meget mere, lyder det fra Dideriksen, der blev bedste dansker på en 13.-plads.

/ritzau/