Danske topspillere skal hjerteundersøges

Fodboldspillerne i den bedste danske række SAS Ligaen skal fra næste sæson gennemgå en hjerteundersøgelse. Det er et krav fra det europæiske fodboldforbund.

De danske fodboldspillere i SAS Ligaen skal fra den kommende sæson hjerteundersøges. Undersøgelsen er et krav fra det europæiske fodboldforbund, Uefa. Kravet betyder, at alle spillere på professionelt niveau i Europa skal have tjekket helbredet for at undgå de dødsfald, som flere gange i 2007 har ramt international fodbold.

- Det tilfælde, som netop har været i Skotland, bekræfter behovet for at undersøge professionelle fodboldspillere. Man kan ikke med sikkerhed finde frem til alle tilfælde af hjertesygdomme, men man vil finde nogle, og så har man gjort det, der var muligt, siger Jan Kyst Madsen, overlæge ved Gentofte Sygehus og medlem af Dansk Boldspil-Unions (DBU's) medicinske udvalg, til Ritzau.

I weekenden kollapsede Phil O'Donnell i forbindelse med en kamp i den bedste skotske fodboldrække. Kort efter ankomsten til hospitalet blev han erklæret død i en alder af 35 år.

/ritzau/