Danske tenniskvinder åbnede Fed Cup med sejr

Finland blev slået med 2-1 i kampe, da de danske tenniskvinder spillede første kamp ved Fed Cup.

Clara Tauson stod for den ene af de to danske sejre, da Finland tirsdag blev slået i Fed Cup med 2-1 i kampe. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske tenniskvinder fik tirsdag en fornem start på Fed Cup. Her blev Finland slået med 2-1 i kampe.

Karen Barritza indledte duellen mod finnerne med et nederlag i sin single mod Anastasia Kulikova.

Derefter udlignede Clara Tauson, da hun slog Oona Orpana, inden doublen med Emilie Francati og Maria Jespersen sørgede for dansk triumf med en sejr over netop Kulikova og Orpana.

- Der var kamp til stregen. Det var en super double. Vi vidste, hvad vi skulle gøre, da vi var nede, siger Emilie Francati i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

- De kommer ind med to singler i benene, så de var måske lidt mere varme, men vi spillede os godt ind i kampen. Jo længere hen, vi kom i første sæt, jo mere følte jeg, vi havde styringen.

Det danske Fed Cup-hold består ud over Clara Tauson, Karen Barritza, Emilie Francati og Marie Jespersen også af Hannah Viller Møller.

Danmark er i Fed Cup i Europa/Afrika Zone Gruppe II med Finland, Portugal og Egypten.

Ifølge sportschef i Dansk Tennis Forbund Jens Anker Andersen er ambitionen at spille med om oprykning til det tredjehøjeste niveau.

De resterende gruppekampe skal spilles onsdag og torsdag, inden der derefter enten skal spilles op- eller nedrykningskamp fredag.

/ritzau/