Danske spillere efter OL-billet: Målet er medaljer

De danske håndboldherrer har et klart mål, når turen til august går til OL i Rio, og det er medaljer.

Herning: Danmarks håndboldherrer skal til OL i Rio. Det stod klart efter den netop overståede kvalifikationsturnering, der blev spillet i weekenden i Boxen i Herning.

Her vandt Danmark sin pulje efter to sejre og en uafgjort kamp, og holdet kan dermed se frem til sambadans og OL-gilde i Brasilien til sommer.

Og der er ingen tvivl, når man spørger de danske spillere om målsætningen for OL i Rio.

- Vi tager derover for at hente medaljer, siger Anders Eggert.

- Vi vil helst ikke lægge pres på os selv, for verdenstoppen er blevet bredere, men der er ingen tvivl om, at vi kommer for at få medaljer, siger den erfarne venstre fløj.

Lasse Svan mener også, at Danmark har det, der skal til for at hive metal med hjem fra Brasilien.

- Vi vil rigtig gerne vinde medaljer til Danmark, og jeg synes, vi er gode nok til det.

- Vi skal selvfølgelig have fintunet på nogle knapper, og der er nogle ting, der skal spille hele vejen igennem turneringen, men det tror jeg også sagtens, at vi kan, og vi tager derned for at vinde, lyder det fra Lasse Svan.

Den målsætning er hans makker på højre fløj enig i.

- Jeg håber virkelig på, at vi kan tage derned og få medaljer, for det er helt sikkert det, der er målet, siger Hans Lindberg.

- Vi er der ikke bare for at være med, vi vil vinde noget. Det skal vi arbejde benhårdt for, og det arbejde starter allerede nu, siger han.

Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson vil endnu ikke snakke om OL-medaljer, men kan alligevel ikke skjule sine høje forventninger til det danske hold.

- Selvfølgelig går man altid efter de store ting til OL, men jeg vil gerne lidt tættere på og se, hvad for et hold vi har. Men det er klart, vi har høje målsætninger, siger han.

OL i Brasilien afvikles i august. Danmark er som vinder af sin kvalifikationsgruppe placeret i andet seedningslag, når der trækkes lod til OL-grupperne om nogle måneder.

/ritzau/