Danske sejlere tager EM-bronze i OL-katamaran

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck kæmpede sig op i medaljerne på sidstedagen af EM i England.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck gentog søndag bedriften fra 2018, da det endnu en gang endte med EM-bronze i bådklassen Nacra 17. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske sejlere Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck kæmpede sig søndag til EM-bronze i den olympiske bådklasse Nacra 17.

Med en fjerdeplads i det afsluttende medalrace ved EM i engelske Weymouth rykkede duoen op på den samlede tredjeplads.

»Vi er glade. Det har været en lang uge, hvor vi startede godt, men havde en tung lørdag, så det handlede virkelig om at trække sig selv op i dag,« siger Lin Ea Cenholt i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Det er andet år i træk, at danskerne tager EM-bronze.

To britiske både endte med at nappe guld og sølv, mens de forsvarende verdens- og europamestre fra Italien blev sendt fra første- til fjerdepladsen efter et skidt medalrace.

Cenholt og Lübeck har store forhåbninger om at repræsentere Danmark ved næste års OL i Tokyo i Nacra 17, der er en katamaranklasse.

Sidste sommer blev duoen nummer fire ved VM i Aarhus til stor ærgrelse for de to danskere, da det afsluttende medalrace blev aflyst på grund af manglende vind i Aarhus-bugten.

/ritzau/