Danske rokvinder går efter VM-guld

Letvægts dobbeltsculleren med Juliane Elander og Katrin Olsen er et realistisk bud på en dansk VM-guldmedalje. Danske rokvinder har ikke vundet VM-guld i 13 år.

Dansk roning har ikke hentet en VM-guldmedalje hos kvinderne siden 1994, men nu tyder meget på, at Danmark igen har et godt bud på at bestige medaljeskamlens øverste trin. Letvægts dobbeltsculleren med Juliane Elander og Katrin Olsen vandt søndag den sidste World Cup-afdeling i Luzern i Schweiz og sikrede sig samtidig den samlede World Cup-sejr. Det giver store forhåbninger om ædelt metal til VM i München i august.

- Forventningerne er, at de tager medalje, og de har bevist, at de har muligheden for at tage en guldmedalje. Når vi kommer til VM, bliver det tæt, men de er helt klart guldkandidater, siger roernes sportschef, Lars Christensen.

Ved World Cup-regattaen i Luzern manglede de stærke kinesiske kvinder, som danskerne dog i juni slog ved World Cup-afdelingen i Linz i Østrig.

- Vi drømmer da om at vinde VM. Vi ved, at det bliver hårdt, men nu ser vi frem til en god, lang træningslejr op til VM, siger Juliane Elander. Sammen med Katrin Olsen var hun med til at vinde VM-sølv både i 2005 og 2006 i kvindernes letvægts dobbeltfirer.

/ritzau/