Danske roere missede OL-kvalifikationen

Ingen danske roere formåede torsdag at kvalificere sig til OL eller komme i en A-finale. To af bådene får dog en ny OL-chance i B-finalerne.

Der blev ingen dansk A-finale eller OL-kvalifikation ved torsdagens semifinaler ved VM i roning i München.

Maria Pertl kom tættest på A-finalen, da hun var blot seks hundrededele fra den finalegivende tredjeplads i sin semifinale i kvindernes letvægts singlesculler, som ikke er en olympisk disciplin. Fjerdepladsen var en skuffelse for den danske roer, som var blandt medaljehåbene ved VM.

I mændenes toer uden styrmand kom VM-debutanterne Morten Ølgaard Nielsen og Thomas Larsen ind på fjerdepladsen, små fire sekunder fra tredjepladsen, som ville have udløst både en A-finale og OL-kvalifikation til Danmark i denne bådtype. Danskerne får dog en ny chance i lørdagens B-finale, hvor blot en femteplads blandt de seks både vil sikre en OL-billet.

I kvindernes toer uden styrmand var Fie Udby og Lea Jacobsen meget langt fra A-finalen. I deres semifinaleheat var danskerne bagud fra starten og kom ind på femtepladsen, små 14 sekunder fra tredjepladsen. Også kvinderne får en ekstra chance for OL-kvalifikation i B-finalen lørdag.

/ritzau/