Danske OL-vindere er lettede efter endelig bekræftelse

Det Internationale Roforbund har bekræftet, at Mads Rasmussen og Rasmus Quist kan deltage ved OL i Rio.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist kan nu begynde at forberede sig til OL i Rio. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Det er nu også bekræftet fra Det Internationale Roforbund (Fisa), at de forsvarende olympiske mestre Mads Rasmussen og Rasmus Quist kan deltage i herrernes letvægtsdoublesculler ved OL i Rio.

Den sidste formalitet af en bekræftelse har sportschef Lars Christensen nu modtaget.

- Det er en utrolig lettelse, at det endelig er faldet på plads, og derfor har vi åbnet champagnen i dag. Efter at det har været nævnt i så mange medier, så ville jeg være blevet chokeret, hvis vi ikke skulle afsted nu.

- Men det er skønt, at bekræftelsen er kommet igennem, og at vi har seks-otte uger, hvor vi kan fokusere 100 procent på OL, siger Mads Rasmussen.

Det er en belgisk beslutning, der har sendt den danske duo til OL.

Danskerne missede OL-billetten med tre hundrededele af et sekund ved sidste uges kvalifikationsregatta i Luzern, men eftersom finalen blev vundet af den belgiske båd, fik danskerne endnu en mulighed.

Eftersom en anden belgisk båd samtidig vandt finalen i singlesculler, måtte Belgiens roforbund træffe en beslutning om, hvilken af de to både forbundet ville sende til OL. Det skyldes Den Internationale Olympiske Komités regler om diversitet.

- Belgien-sagen har fyldt utroligt meget, og det har været et irritationsmoment, at vi ikke havde den endelige bekræftelse fra Fisa.

- Jeg drager et lettelsens suk i dag og glæder mig på vegne af Mads og Rasmus, som nu kan få lov til at fokusere på deres forberedelser frem mod OL, siger sportschef Lars Christensen.

For første gang siden 1952 får Danmark dermed seks både med til OL.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist tager ikke med ro-landsholdet til World Cup i Poznan, der finder sted fra 17.-19. juni, men fortsætter i stedet træningen hjemme på Bagsværd sø.

Duoen drager i juli på en tre ugers træningslejr i Østrig sammen med resten af landsholdet.

/ritzau/