Danske medaljer helt som forventet

NyhedsanalyseDanmark vandt i alt otte medaljer, og det er et udmærket resultat. Men desværre er der ikke rigtigt dukket nye profiler op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATHEN

Når man ser på medaljehøsten, har de Olympiske Lege fra dansk side været de mest forudsigelige nogensinde.

Wilson Kipketer, Joachim B. Olsen, Dorte O. Jensen, letvægtsfireren og håndboldlandsholdet var på forhånd alle oplagte medaljekandidater, og de indfriede - mere eller mindre - forventningerne. Derudover var det ventet, der ville komme en medalje i badminton, og den gik så Jens Eriksen/Mette Schjoldager, lige som Danmark havde gode chancer for en medalje mere i sejlsport, og den snuppede Signe Livbjerg så.

Tilbage er kun Michael Maze og Finn Tugwell, men deres bronze har så også været den eneste rigtige overraskelse.

Inden OL vurderede Berlingske Tidende, at det ville ende med syv-otte medaljer, så også når det drejer sig om antallet af medaljer, er det gået som ventet.

Team Danmarks officielle mål var 10 danske medaljer, og det blev altså ikke nået. Men det er bestemt ikke skuffende, at det kun blev til otte, hvilket endda er to mere end ved de foregående Lege.

Otte medaljer er faktisk en glimrende præstation, men der er dog ikke tale om en flot præstation. Dertil vejer de seks bronzemedaljer en tand for lidt.

Hvis man kigger på de danske præstationer, der ikke resulterede i medaljer, har der også været lidt for mange danskere, der har været meget langt fra en topplacering, hvilket man også kan se ud fra de karakterer, som vi løbende har givet, og som kan ses her ved siden af.

Til dels fordi det i høj grad har været de ventede navne, der har taget sig af medaljerne, er der heller ikke dukket helt nye danske profiler op. I modsætning til i Sydney, hvor eksempelvis stangspringeren Marie Bagger Rasmussen fik sit store folkelige gennembrud. Hun blev ellers kun nummer otte, men fordi resultatet kom som en lille overraskelse, og fordi hun havde masser af udstråling, endte hun alligevel som en af de store danske personligheder ved Legene.

Men et lignende gennembrud er der ingen, der har været i nærheden af denne gang.