Danske maratonherrer jagter OL-kvalifikation i Hamburg

Hamburg Marathon på søndag er sidste mulighed for OL-kvalifikation i maraton for tre danske topløbere.

Der står meget på spil for tre danske topløbere, når Hamburg Marathon søndag skydes i gang.

Løbet er sidste og dermed eneste mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro, hvilket kræver en tid under 2.15,15 timer.

Hvidovreløberen Abdi Hakin Ulad, Lars Budolfsen (Sparta) og Herning LK's Jesper Faurschou jagter alle OL-kvalifikationen og en tid, som ingen dansk løber har præsteret de seneste 20 år.

- Jeg har hele tiden vidst, at jeg kun har ét skud i bøssen. Det er maratonløbets natur. Der er noget ultimativt over det, og det er også kun bedst, når man ved, at det her er eneste chance.

- At det handler om OL-deltagelse, gør det kun mere specielt, siger Lars Budolfsen til dansk-atletik.dk.

Sparta-løberen forbedrede sin personlige rekord i fjor i samme løb, hvor han løb i tiden 2.15,59 timer.

Abdi Hakin Ulad jagter en tid på 2.13 timer i Hamburg, og ifølge træner Leo Madsen, er det et realistisk mål efter 14 dages højdetræningslejr I Kenya for nylig.

- Abdis form er fin, så vi er optimistiske. 2.13 svarer til 1.06,30 ved halvmaraton. Han kan løbe fire minutter hurtigere, så det burde ikke være noget problem, siger Leo Madsen.

Jesper Faurschou deltog ved OL i London for fire år siden, og Herning-løberen jagter en gentagelse.

- Det er en fantastisk oplevelse at være med til et OL. Min indsats ved VM Halvmaraton for nylig giver ikke det rette billede af min form.

- Ligesom Budolfsen er planen at gå med i 2.15-gruppen og så holde tempoet så lang tid som muligt - uanset hvor træt jeg bliver. Skulle jeg gå ned til sidst, så har jeg i det mindste forsøgt, siger Jesper Faurschou.

Deadline for kvalifikationstider og Dansk Atletik Forbund, DAF's, indstilling af maratonløbere til OL er den 24. april.

Hamburg Marathon løbes søndag fra klokken 9.00.

/ritzau/